Преса

Преглед на печата – 2 февруари

Преса„Немски депутати хвалят ГКПП Капитан Андреево“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Хасковска Марица“.  Не е изключена възможността наесен въздушното ни пространство да стане част от Шенген, сухопътната граница после.

„С подписка и протести бранят уволнен от „Земеделие“, е другото чело от първа страница. Преди около 2 седмици служителят в земеделската служба в Минерални бани Станислав Педев е бил уволнен. Според областното БЗНС уволнението е политическо. Тримата омахани през януари заведоха дела, утре съдът гледа първото от тях.

„340 от областта се преброиха по интернет за часове“, също дописка от първа страница. От общата бройка жените са малко повече – 168.

„Д-р Соня Димитрова оглави Регионалната здравна инспекция“, четем още в броя. РИОКОЗ и Регионалният център по здравеопазване вече официално са обединени в новото звено. Досегашният директор на РЦЗ Соня Димитрова оглави новата структура, а неин заместник стана директорът на бившата ХЕИ д-р Делчо Янев.

„21 пощенски клона в областта приемат данъчни декларации“, съобщава изданието. Услугата е особено предпочитана от живеещите извън областния град, тъй като им спестява време и разходи за посещение на администрацията.

„Потрошиха с кирки „Ауди“ на димитровградчанка“, е водещият материал от трета страница. Собственичката за втори път става обект на подобен вандализъм.

„Преброители влизат и в Ставри Димитрово“, с това заглавие открива броя си днес другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Ако ни няма вкъщи, информация за нас дават комшиите, е допълнението към заглавието.

„Немска линейка вози пациентите в димитровградската болница“, дописка от втора страница. Пръв пътник на спецколата вчера стана 65-годишният Петър Жеков, претърпят тежък инсулт.

И още едно заглавие с адрес Димитровград: „ДФК ревизира община“. Обект на проверките ще бъдат обявените от администрацията обществени поръчки от 2007 година досега.

„Караул следи камиони на жп линия“, информация с адрес село Ябълково. Общински охранители започнаха да следят от вчера движението на тежкотоварните камиони, обслужващи строителството на жп линията, по нареждане на димитровградския кмет Стефан Димитров.

„Хасковска фотоизложба обикаля Австрия“, четем на втора страница. Майсторите на обектива Златко Латев, Димитър Атанасов и Величка Атанасова откриха изложба в австрийския град Велс.

И едно спортно заглавие в броя: „Националите по тенис на Канена преди европейското“. Трима хасковлии включени в държавните селекции до 14 и до 16 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button