Преса

Преглед на печата – 7 февруари

Преса„Писмо по рейса – 2 лева“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Цената скача на десетачка, ако решите да транспортирате чували.

„Баните бият Варна по туристически данък“, друго чело от първа страница. 2 лева за призвездна нощувка в селската община срещу 90 стотинки за хотел от същия клас в морската столица.

„Извънземни живеят в Хасково от 20 години“, заглавие на интервю с шефа на областната статистика Наско Нанев с пренос на 7-ма страница. При всяко преброяване се оказва, че областният град се обитава от марсианци и търсещи приключения в топлите страни ескимоси, е допълнението в материала.

Във водещо заглавие на втора страница изданието цитира кмета на Хасково Георги Иванов, който казва: „Синята зона не е отменена„. Новото мнозинство прие точно обратното. Целта е да се създаде хаос, ЗМСМА ми дава право да върна и оспоря това решение, коментира градоначалникът.

„Хасково води по рак при мъжете“, информация също от втора страница. 1237 са новорегистрираните  онкоболни през миналата година в областта, 655 са мъже.

„Война! 3 трупа за 23 дни“, друго стряскащо заглавие от трета страница. Шофьор и девойка от Крепост издъхнаха в размазано Ауди.

„18 градуса стигна живакът в Хасково“, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Днес решават да продължи ли грипната ваканция, родителите притеснени от топлото време.

„Кметът праща багери срещу тотото“, също челно заглавие от първа страница. Изданието допълва, че 8-те етални павилиона ще бъдат съборени от „Екопрогрес“, ако до следващата седмица не бъдат премахнати. Това гласяло писмо на кмета Георги Иванов до регионалния офис на Българския спортен тотализатор в Стара Загора. Пунктовете не се вписвали в новата концепция за градска среда.

„Съветнически инат спира частна инвестиция“, водещ материал от втора страница. Съветниците от новото мнозинство гласуваха „Въздържал се“ на предложение за одобряване на подробен устройствен план за застрояване и електроснабдяване на частен имот в местността Чифлика край Въгларово.

„Инкасатори готвят протест“
, четем още на автора страница. 18-те инкасатори от предприятието „Паркинги и гаражи“ ще протестират срещу взетото в петък решение за отмяна на Синята зона.

„Без наемници във фамилните ферми“
, пише още „Марица“. Животновъдите ще могат да си връщат акциза за горивата, ако ползват техника за обработка и поддържането на пасища и ливади – информацията е от земеделското министерство.

„ХТПП събира производители да празнува Трифон Зарезан“, „Вдигнаха таксита в детските градини в Тополовград“, „Спипаха дистрибутори на нелегални цигари“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
възмутен
възмутен
07.02.2011 8:22 8:22

Не мога да разбера кой от кого копира прегледа на печата – вие от Дарик или те от вас? Грешките ви са едни и същи – „призвездна нощувка.

Back to top button