Преса

Преглед на печата – 14 февруари

Преса„200 хиляди лева за култура, 20 хиляди за спорт“ – с това заглавие открия броя си „Новинар – Юг“. Тези суми са заложени в проектобюджета на Хасково за 2011 г., който ще бъде подложен на обществено обсъждане на 18 февруари. Малко над 50 милиона лева ще е бюджетът на града, като държавните и общинските дейности в него са разделени почти по равно, допълва вестникът. Бюджетът ще бъде гразгледан на заседанието на общински съвет Хасково на 25 февруари.

„Броят за последно дерето в Република“ – под това заглавие вестникът публикува репортаж от преброяването в ромското гето на Хасково. Къщите там, както и тези в скандалното митничарско село Ставри Димитрово са незаконни, но това не вълнува преброителите. Преброяването и за двете места е последно, защото се очаква нелегалните постройки най-после да попаднат под ударите на закона.  

„4 години решетки за ченге с дрога“ – водещо заглавие от криминалната страница на Новинар. Бившият пловдивски полицай Иван Скоклеков, по прякор Помака се споразумя с  окръжна прокуратура Хасково, след като бе заловен със 70 г хероин на автогарата в Харманли, припомня изданието.

„Ядем с 10 ст. по-скъп хляб“ – водещо съобщава от втора страница вестникът, като допълва че кризата принуждава все повече хора сами да си пекат насъщния.

„Гърци идват за наши антирадари“, „102-ма животновъди чакат пари от фонд „Земеделие“, „Лестър поиска бизнес сътрудничество с Димитровград“
– още  заглавия от новинарските страници на изданието.

На последната си страница Новинар публикува снимка на пешеходния мост над Кърджалийска, който вчера сутринта осъмна с огромен транспарант „Върнете футбола в Хасково“. Мястото се превърна в любимо за отправяне на футболни послания, констатира Новинар.

„Хранителните продукти поскъпват“ –  с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. За пример се посочва хлябът, който от вчера струва левче.

„Хасковлия бута подкуп, натриса се на полицейска акция“
– заглавие от криминалния бюлетин вчера.

„200 евро за хектар земя в Натура 2000“ – водещо заглавие е от втора страница на вестника.

„Държавата да спре бавенето на парите за бизнеса“ – призовават от Търговско-промишлената палата. Материалът е на страница 4.

„България е като една порутена черква“ – това казва актьорът Иван Чаушев. Очеркът за него е на страница 5.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button