Преса

Преглед на печата – 17 февруари

Преса„Стара Загора се топли от боклука на Димитровград“ – с това заглавие с въпросителен знак открива броя си „Новинар Юг“. Отпадъците да отиват в новостроящия се завод край Аязмото вместо на гарвановското сметище, обмислят от общината.  Заводът за изгаряне нат върди отпадъци ще произвежда екологично чиста ел.енергия, пояснява вестникът.

„Хасковските галерии остават без шеф предизборно“ – анонс над главата на вестника. Молба за напускане е подал шефът на галериите Владимир Запрянов. Новината е потвърдена от зам.кемета Венко Точевски. Самият Запрянов заявява, че решението му не окончателно и зависи от здравословното му състояние. Вестникът обаче лансира и предизборна хипотеза за евентуалното напускане на Запрянов.

„Митничарят Лилянов избуя като Горан в ДС“
– Агентурното минало на Павел Лилянов и още трима бивши шефове на Митница Свиленград бе извадено на показ преди дни от комисията по досиетата.

„65 на 100 от Хасково преброено“ – водещо заглавие от втора страница на Новинар. Няма отказали се анкетьори въпреки падналите заради интернет хонорари, допълва изданието.

„Шефът на КГБ награждава лично генерал Владимир Янев“ – заглавие на обширна публикация посветена на дългогодишния бивш началник на МВР в Хасково, който днес навършва 90 години.

„Иван Чаушев на колене пред публиката“
– заглавие от последна страница на Новинар, посветено на бенефиса по случай 60 години на сцената на обичания актьор Иван Чаушев.

„Болни срещу пиацата пред Първа поликлиника“
– с това заглавие открива броя си  другото регионално издание „Хасковска Марица“. Пациенти на здравното заведение настояват пиацата за таксита да бъде премахната и на нейно място да бъде направен безплатен паркинг. В момента хората няма къде да оставят колите си докато чакат за преглед или манипулация. В съседните улички дебне общинският паяк.

„Гарвановци освиркаха кмета, пращат депото в Хасково“
– анонс над главата на Марица. Хората в хасковското село недоволстват срещу новото сметище, и твърдят че са забравени от община Хасково, която не е инвестирала в ремонт на улиците. „Газим в кал и прахоляци“, заявили гарвановвци на кмета Георги Иванов, присъствал на общественото обсъждане за новото депо. Депото ще го има,  определено е от държавата, цитира вестникът и градоначалника. През следващите 30 години то трябва да приеме 1,6 тона боклук.

„Фирми блокират сметката на общината“ – заглавие от първа страница на Марица. „Марчела – 90“ и „Европът 2005“ запорираха сметките на общината заради дълг от над три милиона лева, уточнява изданието.

„Продадена улица буни Стамболийски“
– водещо заглавие от втора страница. Дългата 8 метра „улица“ е парцелирана още в началото на 90-те години. Оттогава хората в селото трябва да търсят заобиколни пътища, за да достигнат до домовете си, пише Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button