Преса

Преглед на печата – 15 март

Преса„Темида решава утре за синята зона“ – с това заглавие открива броя си „Новинар – Юг“. Административен съд чака доказателства дали общински съвет е спазилзаконовите изисквания за отменените текстове в наредбата., допълва вестникът, катоп рипомня, че делото е образувано по жалба на кмета Георги Иванов срещу решение на общинските съветници, които отменихаха действието на синята зона в Хасково.

„5 села без хора“ – водещо заглавие от първа страница на Новинар. Призрачното село Сборино край Ивайловград има асфалтирани улици, ток и вода, попада и в зоната на Натура 2000, но няма нито един жител. Като Сборино има още 4 села в областта  – в общините Ивайловград и Свиленград, пише Новинар, позовавайки се на данни от Преброяване 2011.

„10 близнаци за 40 дни“ – още едно заглавие от първас траница на вестника. Пет двойки близнаци са се родили в хасковското АГО за последния месец и половина.

„Електромери със СОТ за Република“ – водещо заглавие от втора страница на изданието. Новите електромери в квартала бяха поставени вчера. Те ще са свързани дистанционно с централата на ЕВН за по-лесно отчитане на тока и ще бъдат пазени от СОТ.

„Всяко силно земетресение може да се повтори“ – под това заглавие Новинар публикува интервю със сеизмолога д-р Николай Милошев. Поводът са катаклизмите в Япония.

„Нергизе: 3 дни – 600 километра, за да е жива“ – заглавие на публикация на страница 7 в Новинар, която разказва за 31-годишна Нергизе Махмуд. Три пъти в седмицата жената пътува от родното си село Странджево, Крумовградско до отделението по хемодиализа в Хасково. Разстоянието в едната посока е 100 километра, но това е единствения шанс за живот на младата жена. По-близък диализен център няма.

„ВСС и прокуратурата погват Росен Русев“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Дисциплинарно производство срещу председателя на Окръжен съд започва Висшия съдебен съвет. Предложението за това е от отдел „Инспекторат“ на Върховна касационна прокуратура, откъдето са извършили проверки по сигнали, депозирани още през 2009 г. Това твърди вестникът позовавайки се на своя анонимен източник. От Марица не са успели да намерят Росен Русев за коментар, затова иданието цитира изказване на магистрата пред информационен сайт. Там той твърди, че за първи път чува за дисциплинарното производство срещу себе си, а атаките срещу него били заради делата срещу кмета на Хасково – Георги Иванов, които Русев гледа.

„Иван Петров вдига мерника на д-р Читов“ – водещо заглавие от първа страница на Марица. На изказванията на депутата и общинските съветници на партията Ирена Узунова и Антон Иванов направени вчера на пресконференция пред медиите е посветена цялата 4-та страница на вестника. „Оттук-насетне Обищнски съвет ще командва в Хасково“ – е заглавието-цитат.

„Съдия към шахматисти – Остана да започнете да се стреляте“ – заглавие от криминалната страница на изданието. Репликата е на окръжния съдия Господинка Пейчева, която вчера гледа казуса с регистрацията на шахматен клуб „Свиленград“, който е разделен на две враждуващи фракции, уточнява Марица.

„Хотели свиват легловата база“ – водещо заглавие от втора страница на вестника. Новият данък и липсата нак лиенти ни съсипва, твърдят предприемачи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button