Преса

Преглед на печата – 11 април

Преса„Комисията за защита на конкуренцията решава за боклука до края на месеца” – заглавие от първа страница на днешния брой на „Хасковска Марица”. До 30 април трябва да има произнасяне по жалбата на фирма Титан АС, откъдето твърдят че са неправомерно отстранени от конкурса за сметопочистване на Хасково. Внесената жалба е причина до момента да няма обявен победител в конкурса, отбелязва вестникът. Освен хасковската фирма, претендент в него е и столичен консорциум. 

„Марий Митушев поиска Хасково от Фейсбук“ – заглавие над главата на Марица. 41-годишният строителен предприемач стана вторият човек обявил намерението си да се кандидатира за кмет на Хасково на изборите тази есен, пише вестникът. Първият бе настоящият кмет Георги Иванов. Бизнесменът Митушев вече е сформирал група в своя подкрепа в социалната мрежа Фейсбук. 

„Как да не повярвам, че има Бог, след всичко което ми се случи“ – това казва в интервю за вестника Ваня Килова, единственият човек в региона с присадено сърце. Ваня получи нов шанс за живот на Гергьовден преди 4 години. Оттогава й се наложи да се пребори с редица трудности, и здравословни и финансови. Преди дни се сбъдна мечтата й да започне работа, разказва Марица. 

„САЩ: Корупция, безнаказаност и дискриминация в България“ – под това заглавие в рубриката „Тема на броя” Марица препечатва изводи от годишния доклад за състоянието на човешките права по света в края на 2010 година, съставен от Държавния департамет на САЩ. 

„Предприемачи затварят обекти, отиват на борсата“, „Пожар в Брягово остави три деца на улицата“, „Събраха тонове боклуци в областния град“ – още заглавия от новинарските страница на Марица. 

„По население: Хасково се върна 40 години назад“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Новинар Юг”. Твърдението е на Наско Нанев, началник на Териториалното статистическо бюро. Интервюто с него, посветено на приключилото Преброяване 2011, е на страница 6. 

„Ядем си агнешкото сами“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Заради шапна карантина до юни е спрян износът на наше месо за Турция. Нареждането е на Европейската комисия. В момента търговия с агнешко месо, произведено в регионите с открит шап е разрешена само в рамките на самите региони. Междувременно големите складове в областта вече са пълни със замразено агнешко, внос от Румъния, което се канят да пласират за Великден. 

„Оключват кметството днес“ – анонс със снимка от първа страница на вестника. Община Хасково подновява работа тази сутрин, след като миналата седмица служителите излязоха в 4-дневен отпуск, а кметът Георги Иванов заключи администрацията. Повод за решението бе противоречива съдебна практика, припомня Новинар. Междувременно Иванов продължава да чака пратеници на Европейската комисия, които да сеп роизнесат по казуса със запорираните сметки на общината. 

„Трета бензинова блокада на 17-ти“ – заглавие от първа страница на Новинар. Блокадата – протест срещу високите цени на горивата все още е на етап обмисляне. Ако се състои обаче, искането остава същото като на предишните два протеста– цени на бензина до 2 лева за литър. 

„Въглищен прах затрупа две села“ – още едно заглавие от първа страница на Новинар. Предпазни маски бяха раздадени на жителите на Брод и Злато поле, които пострадаха от замърсяване от двата сгуровала на ТЕЦ „Марица“ 3, пише вестникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button