Преса

Преглед на печата – 14 април

ПресаПожар съсипа реномирания „Кронос“ – пише  Новинар Юг. Шест огнеборски екипа от Хасково и Димитровград бяха изпратени вчера на мястото на инцидента. Сред версиите за него е и умишлен палеж, допълва вестникът. 

„ВиК багер отряза двама „ятаци“ в Република“ – две незаконни връзки за крадене  на вода бяха прекъснати в първия ден на акцията на водното дружество срещу некоректните платци. И двата нелегални байпаса са на улица „Ятак“ в Хасково.  Едната връзка е действала повече от половин година, на собственикът й е съставен акт за 5 хиляди лева, пояснява Новинар.

„Държавата ни подпуква за застраховки“ – Проверете дали застрахователят ви  е дал данните на вашата „Гражданска отгоорност“ на Гаранционния фонд, съветват юристи, цитирани от вестника. Глобата за шофиране без застраховката е от 400 до 5 000 лева.

В навечерието на Великден, за разбита и окрадена църква съобщава Новинар. Откраднати са купел за кръщене, 4 месингои свещника, както и оловното махало на камбаната.

Отново „предпразнично“ са задигнати и четири агнета от кошари в свиленградското село Младиново. Крадците се представили за търговци изкупуващи животни.

„Скрити отчети провалиха извънредната сесия“ – заглавие на темата на броя на другото регионално издание „Хасковска Марица“. Непредоставени от общинските предприятия финансови сметки ще обезмислят предложението за извъндредна сесия на общински съвет Хасково на 18 април, уточнява вестникът. От самите предприятия твърдят, че никой не им е искал отчетите.  Идеята за сесията пък била на съветниците от ГЕРБ.

„Безработни на стаж с европари“ – заглавие от първа страница на вестника. 43-ма безработни младежи от областта вече стажуват по европроекта „Ново начало- от образование към заетост“. В рамките на шест месеца те ще трупат опит в 9 фирми от региона.

„Свалиха лидера на Атака по телефона“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Трендафил Райков сменя Борислав Иванов на лидерския пост в партията. Пред вестника Иванов признава, че рокадата е част от вътрешно-партийните борби в Атака.

„Само 8 от 96 на улица „Баба Вида“ плащат вода“ –  водещо заглавие от втора страница на Марица. Констатацията е направена по време на започналата вчера акция на ВиК. Абонати от улицата в квартал Република имат неплатени сметки за вода в размер на по 3 000 лева.

„Тангра стяга 30-годишен юбилей“
– заглавие от забавната страница на Марица. Топ танцьори, както и певицата Есил Дюран са поканени за юбилея. Празничният концерт ще е на 20 април в читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button