Преса

Преглед на печата – 15 април

Преса„До 3 бона глоба за бракувани козунаци“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Инспектори отказват информация, собственици заплашват със саморазправа, е подзаглавието в материала.

„20 години решетки за майцеубиец“, друго чело от първа страница с пренос на трета. Присъдата постанови Хасковският окръжен съд, тя е на Иван Стоилов от Хасково, зверски умъртвил майка си.

„Бурята отнесе 2 издателства“, е заглавието, придружено със снимка. Силният вятър вчера събори шатрите на книжния базар в центъра на Хасково.

„Без свободни язовири по време на забраната“, четем още на първа страница. Безпрецедентно нито един водоем в региона тази година не е разрешен за риболов по време на забраната, цитира „Новинар“ шефа на Агенцията по рибарство и аквакултури в Хасково д-р Милчо Милчев.

„Протест затваря вход на Димитровград утре“, четем на втора страница. За час ще бъде затворен входът към града откъм Хасково утре. Протестиращи срещу високите цени на горивата ще блокират движението по ул. „Хасковска“ от 14 до 15 часа.

„Арестуваха отново трима от наркоканал“
, водещ материал от трета страница. Прокуратурата представи вчера пред Темида нова папка със СРС-та по случая.

„Зимата се върна с 2 градуса и сняг“, с това заглавие открива броя си днес другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Спасиха бедстващи на остров в „Тракиец“, вятър със скорост 26 метра в секунда обрули града.

„Хасково с най-лоши условия за бизнес“, друг водещ материал от първа страница с пренос на втора. Областният град е сред последните 5 града в страната по индекс „Местни условия за бизнес“. Изследването е на Института за пазарна икономика и „Отворено общество“.

„Стара Загора дава вода на Меричлери“, челно заглавие от втора страница. С 225 000 лв. възстановяват стар водопровод, градчето е на цистерни от декември.

„Открит урок за деца на Маточина“, дописка с адрес Свиленград. Открит урок за битката на българския цар Калоян с латините е изнесъл вчера историкът от Свиленград Стефан Каймаков на ученици от основно училище „Любен Каравелов“.

„Куп награди за компютърни графици“, четем още в броя. Възпитаничката на компютърна школа „Вале“ към читалище „Заря“ в Хасково, Елена Маринова, спечели първи награди в два конкурса, съобщава пред вестника преподавателката й Людмила Стайкова.

„Хепатитът отшумява“, „Шестима гърмят за тютюнопушене“, „Мъж намушка авер с вила след запой“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button