Преса

Преглед на печата – 29 април

Преса„Почернени родители: Претупват трагедията ни“ – с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Родителите на един от шестимата загинали навръх Великден младежи – Трифон Трифонов, твърдят че неизвестен засега човек е помогнал на пияния Данаил Георгиев, вместо да се притече на помощ на умиращите деца. Почерненото семейство твърди още, че на мястото на трагедията е имало и друг автомобил, за който досега не се споменава нищо в разследването.

На първата си страница вестникът взаимства разследване на информационен сайт, чийто обект е измама с дарителски есемес-си. Приходите от тях трябвало да са за семействата на шестимата загинали младежи в Симеоновград. В действителното обаче се касае за пошла схема, за която вече са информирани полицията и прокуратурата.

„Помен за Симеоновград“ – така пък е озаглавен коментар на политика Динко Динев, представил себе си като „бивш симеоновградчанин“. „Некомпетентни и крадливи управници не успяха за 20 годинида намерят пари за пътя убиец“, пише Динев. Колегите му в Симеоновград още пред три дни употребиха трагедията с шестимата загинали за политически скандал.

„Млади хора на протест срещу ниския стандарт на живот у нас“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Малко над 50 души от Хасково се събраха на първия делничен протест срещу високите цени и ниските заплати у нас.  

„Здравните служби пълни с данни, които не се ползват“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Чуждите работодатели пренебрегват фирмите за трудова медицина, все още има и наши без договори, допълва изданието, информацията с адрес Инспекцията по труда.

Драмата с ученичката от Гемназията по механо и електротехника, която сложи край на живота си, е водеща за другото регионално издание „Новинар Юг“.

„Снеха 200 бона от раменете на Славея“ – пише още на първа страница на вестника. Дарик припомня, че обвиненията срещу главната сестра на хасковската болница
обаче не са свалени напълно, а частично и с разследването по случая вече се занимава Районна прокуратура Хасково.

„Кризата сви трудовите злополуки“ – съобщава Новинар. Свитото с 80 процента строителство и затворените рудници в региона са причина за спада в броя на
трудовите злополуки, отчитат от Инспекцията по труда. 42 са регистрираните трудови злополуки за 2010 година, смъртните случаи  са 3.

„Савата и Пената не се биха в Харманли“ – заглавие от спортната страница на Новинар. 2 на 2 завърши мачът между ветераните на ЦСКА и местния „Хеброс“, водени от Димитър Пенев и Сава Савов.Приятелската среща бе в чест на 90-годишния юбилей на футбола в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button