Преса

Преглед на печата – 3 май

Преса„Нелегални мотори налазиха Хасково“ – с това заглавие  открива броя си днес  „Новинар Юг“. По-голяма част от скутерите, които постоянно могат да бъдат видени по улиците на града, са крадени в чужбина и внесени на части у нас, твърди вестникът, допълвайки че крадците са се специализирали в пренабиването на номерата и престъплението става трудно за доказване. Моторите масово не са регистрирани в КАТ, допълва изданието. За това нарушение обаче глобата е почти символична – 50 лева. 

„Пръстен уличава Младен за убийството в Корен“ – анонс със снимка на първа страница и обширен материал на вътрешна страница във вестника, посветен на разследването на зверското убийство на 78-годишната Милка Стефанова от Корен. Обвинен в престъплението е 30-годишният Младен Младенов. Според прокуратурата основното доказателство срещу него е белег от пръстена му върху лицето на мъртвата жена. Защитникът на Младенов нарекъл това доказателство „смехотворно“, пише Новинар. До започване на делото за убийството на възрастната жена, Младенов остава в ареста, постанови Окръжен съд Хасково.

„Сираци се облажват с холандско пилешко“ – анонс със снимка от първа страница на вестника. Месото вчера бе разделено между социалните домове в региона. То е част от 16-те тона холандско пилешко, конфискувано от Агенцията по безопасност на храните, заради нередовни документи. Оказа се, че то е годно за консумация и бе решено да бъде поделено между социални институции в цялата страна.

„Неохим преборва кризата – 17,6 милиона лева печалба  за тримесечие“ – под това заглавие Новинар публикува интервю с изпълнителния директор на фирмата Тошо Димов.

„Освещават с курбан най-голямата селска джамия“ – Храмът в село Колец е ремонтиран с дарения от жителите на община Минерални бани.

„29 села без лекар или зъболекар“ – заглавие от първа страница на Новинар. Това е броят на населените места в региона, където липса едното или другото медицинско лице. В четири села Нова надежда, Българин, Сладун и Левка пък изобщо няма каквато и да е медицинска помощ.

„Свиленградчанин арестуван при акция „Хиените“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Христо Томов е сред задържаните в мащабната акция срещу организирана група, специализирана в кражбите на скъпи коли.

„Кух паметник става златен, все е в ремонти“ – водещо заглавие от първа страница на вестника. Става дума за паметника на Възрожденците до Младежки център. При всеки дъжд монументът се нуждае от ремонт, забелязали са от  Марица. Паметникът, открит през 2006 година, струва на общината 33 000 лева. Заради честите ремонти сумата е набъбнала многократно, допълва вестникът, посочвайки и че сред изброените на фасадата имена на възрожденци липсват тези на видни хасковлии.

„През 2010 година – Родените в областта по-малко с 1 600 от починалите“
–  водещо заглавие от втора страница на вестника. И естественият и механичният прираст са от отрицателни, населението в региона намаля трайно.

„Канят японския посланик в Ивайловград“ – още едно заглавие от втора страница на вестника. Идеята е на  общински съветници от малкото градче, които искат да запознаят дипломата с възможностите японски семейства, пострадали от унищожителното земетресение през март, да бъдат настанени в Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button