Преса

Преглед на печата – 6 май

Вестниците в Хасково„Разреждаме плешката“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Купуваме два пъти по-малко агнешко за Гергьовден.

„Арестуваха Теньо Лудия за отвличане и изнасилване“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Хасковлията с 11 присъди напада жертвата си на спирка в Димитровград, получи пристъп в съда, гледат му мярката утре.

Също на първа страница вестникът цитира кмета Георги Иванов, който казва: „Целта на новото мнозинство е да фалира Хасково“. Цялото интервю е поместено на четвърта и десета страница, в подзаглавието кметът заявява: „Златко Марчев взе 16 милиона от Общината, а се запъна за 500 хиляди лева. Всички лъжи и злини ще излязат наяве“.

Още една дописка от първа страница с адрес Свиленград: „Хванаха контрабандни цигари за 5,5 млн.лв.“. Папиросите са били открити в български ТИР, пътуващ от Турция през Гърция за Унгария. Товарният автомобил е бил спрян за проверка на ГКПП „Капитан Петко войвода“.

„На две сватби по един развод в областта през 2010-а“, водещ материал на втора страница. Най-много са встъпилите в брак между 25 и 34 години, сочат данни от НСИ.

И едно спортно заглавие в броя: „Синьо-жълтите все по-близо до целта – 6-и в края на сезона“. „Димитровград“ продължава успешната серия – 7 мача без загуба, след като в сряда би „Тунджа“ с 3:0.

„Рухна казарма над ДНА“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Пускат за продажба военния имот в центъра до края на годината, разделят го на три.

„Бойци и командири с награди за Гергьовден“, е дописката също от първа страница, придружена със снимка. С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния воин военнослужещите от Хасково отбелязаха Деня на българската армия вчера.

„Абитуриенти от Механото на олимпиада по техническо чертане“, материал от втора страница. Абитуриентите от Професионалната гимназия по механо- и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, Христо Атанасов и Румен Гъбов са единствените представители от Хасковска област, участвали в Националната олимпиада по техническо чертане.

„Търсят фирми с екоинициативи“, четем още в броя. Екоминистерството започва кампания „Зелена България“ на 16 май. В първия етап на кампанията за Световния ден на околната среда ще бъдат раздадени благодарствени знаци към бизнеса.

„Изложба на местни художници за празника на Тополовград“, пише още „Марица“. С обща изложба от творби на местните художници на 4-ти май бе открита празничната програма, посветена на Деня на Тополовград и на българската просвета и култура 24-ти май.

„Музикални таланти показват дарби в „Заря“, „Откриват паметна плоча на фронтоваци“, „Пиян грък налита на полицай“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button