Преса

Преглед на печата – 13 септември

Преса„Безводие мори Спахиево, чешмите сухи от седмици“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. От „В и К“ се надяват дъждовете да решат проблема, няма достатъчно източници, допълва вестникът.

„Директори пестят от психолози, самоубийствата при деца зачестяват“, е другото чело т първа страница с пренос на четвърта. В материала има и две подзаглавия: „Педагогическите съветници трудно биха разпознали потенциален самоубиец“ и „Най-малкият, посегнал на живота си у нас, е едва на 8 години“.

„Стефан Димитров се отказа от битка за нов мандат“, дописка също от челната страница на вестника. Като мотив настоящият димитровградски градоначалник посочи лични причини и отрече да му е оказван натиск, уточнява изданието.

„Изследват мъртвите гълъби за птичи грип и отрови“, четем още на водещата страница. Мъртви птици, които пълнят коритото на река Хасковска в района на пазара, са изпратени в Централната референтна лаборатория.

„88 прекрачват прага на Медицинския днес“
, съобщава „Марица“. Очаква се откриването на учебната година там да уважат много гости, сред които просветният министър Сергей Игнатов.

„Български език за 9 клас на издателство в коша“, „Синоптична справка решава делото на строителна фирма срещу Общината“, „Със 117 000 лв. спасяват Кожното“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

„Извадиха миньор, сбъркал брода след 2 ракии“, е дописката от първа страница на другия местен всекидневник „Новинар Юг“ с пренос на трета страница. Човекът се е удавил в река Марица в петък вечерта. Тогава 53-годишният Йордан Димитров от димитровградското село Великан отишъл през брод на гости на братовчед си Костадин Илиев от съседното Ябълково, което се намира на отсрещния бряг на реката.

И още един материал от трета страница: „Съдят баща и щерка, напсували гранични ченгета“. Турските гастарбайтери отнесоха наказания по указа за борба с дребното хулиганство, е подзаглавието в дописката.

„Хасково си взема ПМГ до месец“, дописка от втора страница. Най-късно дотогава сградата на тукашната Природоматематическа гимназия ще бъде прехвърлена безвъзмездно на Общината.

„Янев смени Младежкия с ПМГ“, четем още в броя. Директорът на тукашния младежки център Деян Янев сменя шефското място с работа като редови учител по български език и литература в гимназията.

Едно спортно заглавие в броя: „Стефани Стоева с 3 златни от балканиадата в Турция“. Хасковската бадминтонистка без загубена среща в отборната надпревара до 17 години.

И накрая едно заглавие от светската страница: „Галаксико“ с благотворителен концерт за танцовата олимпиада“. Димитровградски фирми помагат на балетистите да съберат пари за Торино.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button