Преса

Преглед на печата – 20 септември

Преса„Долара съди Дора за отстраняването си“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. Дело срещу шефката на областната дирекция „Земеделие“ Дора Ангелова заведе временно отстраненият от длъжността директор на хасковската общинска служба Йордан Атанасов-Долара. Той жали пред Хасковския административен съд заповедта на Ангелова, с която е отстранен,  делото е насрочено за 4 октомври, пише вестникът.

„На 3-ма първолаци – двама сиромаси“ – водещото заглавие от първа страница на Новинар. 561 заявления за еднократна помощ за първолаци са получени в Общинска служба социално подпомагане. Първолаците в общината са общо 896. Помощта възлиза на 150 лева. Право да я получат имат семейства, в които месечният доход на всеки от членовете не надхвърля 350 лева.

„Одринска гимназия резна Езиковата от готов проект“ – пише още в днешния брой на Новинар. Хасковското училище бе принудено да прекрати проект по Трансгранично сътрудничество на стойност близо 100 000 лева, след като се оказа че гимназията партньор от турския град Одрин няма средства за обезпечаване на проекта.

„Игнатов сяда на кръгла маса в Хасково“ – още едно образователно заглавие от всекидневника. Министърът на просветата, младежта и науката Сергей Игнатов ще седне с учителите на кръгла маса в областния град за дискусия по проблемите на учебното съдържание, пише Новинар, позовавайки се на информация от Регионалния инспекторат по образованието.

„13 кандидати да управляват Хасково, ДПС също в интригата“ – с това заглавие открива броя си другото регионално издание  „Хасковска Марица“. 13 са претендентите за кметския пост в Хасково. От вчера сред тях е и 29-годишният Танер Емин от ДПС. От партията дълго твърдяха, че няма да изигнат свой кандидат, а за подкрепата на ДПС, разговори водиха партии в града, отбелязва Марица. Танер Емин ще бъде водач и на съветническата листа на ДПС.

„Режат въздушните кабелни мрежи“ – водещото заглавие от първа страница на вестника днес. Принудителното премахване предстой. Има съставени актове, както и няколко заповеди за премахване.Процедурите не са кратки, но премахването е предстоящо, пише Марица, допълвайки че кабелните оператори засега са без полезен ход.

„Отарашиха магазин със СОТ“ – криминалното заглавие в Марица днес. Охранителната система не е попречила на крадците да изкъртят входната врата на бакалията на улица „Градинарска“ и да задигнат чекмедже с 50 лева.

„Просветници от Хасково обменят опит с финландци“ – темата на броя днес в Марица. Гражданското образование и ученическото доброволчество ще са темите на проекта,  по който ще работи просветният инспекторат в Хасково и образователни институции от финладския град Лаукаа.

„Видю Димитров: Не смъртта е наказание, а доживотният затвор“
– под това заглавие Марица публикува очерк за 93-годишния хасковски адвокат Видю Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button