Преса

Преглед на печата – 22 септември

Преса„2292 частни цеви зеят в областта“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. С регистрираното газово и пневматично оръжие може да се въоръжи армейски полк, е подзаглавието в материала.

„89 първолачета в „Раковски“ временно неми“, е другото чело от първа страница с пренос на втора. Езикова бариера е спусната между повечето от 89-те първолаци в началното училище „Раковски“ и техните преподаватели. В семействата на децата се говори само на турски и речникът им на български език е изключително беден, допълва изданието в текста на дописката.

„Откриха двама с охтика при безплатен преглед“, дописка също от челната страница на вестника. Кампанията за безплатно изследване на туберкулоза се провежда в тукашната специализирана болница за лечение на пневмо-пфизиатрични заболявания на всеки три месеца.

„Калоянов кръг“ за заслужили към Източните Родопи“, четем още в броя. Специална награда ще се дава за принос към проучването и съхраняването на културното наследство в Източните Родопи.

„Баща и син ограбиха старец“, челен материал от трета страница. Димо и Митко къртят врата и нахлуват в жилището та 83-годишния хасковлия. Част от задигнатото открито при ареста им, пише в подзаглавието на материала.

„Опашка за дърва в социалното“, съобщава изданието. Опашка от чакащи да пуснат молби-декларации за безплатни дърва се заформи седмица преди крайния срок в сградата на Регионалната служба за социално подпомагане.

„В „Косе Босе“ уволниха учителка 2 дни преди пенсия“
, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. За 4 г.от управлението на Таня Болутова са изгонени 13 души, съдът върна някои на работа, допълва вестникът.

„Къде е хасковският Уейн Рууни?“, друга водеща дописка от първа страница с пренос на пета. Министерството на спорта не дава и стотинка за местни подобия – по-важни са медалите, схемите и далаверите, е подзаглавието в материала.

„Ремонтът на градината в Меричлери – последна помощ от Япония“
, четем още на първа страница. Макото Ито – посланик на Япония у нас, откри реновираната сграда на ОДЗ „Д-р Теньо Стоилов в Меричлери и засади японска вишна в двора. 35 000 евро бе размерът на безвъзмездната помощ от правителството на Страната на изгряващото слънце, а заедно със съфинансирането от община Димитровград, ремонтът стигна 160 538 лв.

„В Ивайловградско чакат гърци да им купят гроздето“, водещо заглавие от втора страница. 40-50 ст. за кг е цената на мерлото, търсенето е много слабо.

„Жребий определи номерата в бюлетините“
, дописка също от втора страница. Жребият за номерата, с които партиите и коалициите ще се впишат в бюлетините, бяха изтеглени вчера от Общинската избирателно комисия.

„Река Хасковска чиста, не е причина за мъртвите гълъби“
, четем още в броя. Водата в реката не е отровена, има леки завишения на някои показатели, но в рамките на нормалното. Това показват взетите проби заради измрелите гълъби отпреди седмица.

И едно заглавие от светската страница на „Марица“: „Хасковско момиче стигна полуфинал на Детска БГ Евровизия“. 10-годишната Дария Боева участва в конкурса с песента на Кирил Манолов „Щъркелите долетяха“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.09.2011 13:58 13:58

Има и други директорки на детски градини в Хасково, които тези дни трябва да се запознаят с Кодекса на труда и да им се превърне в настолно четиво. Ама май много не им се иска защото между многото им задължения има и такова да пазят достойнството на работниците и служителите. Предлагам на шефката им в Община Хасково да изиска и попрегледа всички съкращения на персонала от детските градини – ще има доста факти върху които би следва да се замисли.

zapoznat
zapoznat
22.09.2011 14:30 14:30

директорките на ЦДГ са наясно с КТ и КТД. Жалко само че другите не са запознати и затова плачат.

kaунь
kaунь
22.09.2011 21:29 21:29

“леки завишения“ на някои показатели –
е от това по-голям евфеизъм на МРЪСТОТИЯ И НЕТЪРПИМА ВОНЯ не съм чел.А стига бе !

Back to top button