Преса

Преглед на печата – 3 октомври

Преса„Казармите стават спортен комплекс“ – с това заглавие открива броя си „Новинар Юг“. Става дума за щаба на дивизията между бул.“Раковски“ и ул.“Дунав“. Идеята е на областния управител Ирена Узунова. Един от вариантите е казармите да бъдат отдадени на концесия на частник за период от 20-30 години, пише вестникът. Другите са терените да бъдат прехвърлени на Областна администрация или на спортното министерство. Засега не се предвижда вариант казармите да бъдат дадени на общината, допълва изданието. Съдбата на руините ще бъде обсъдена на среща в сряда между Узунова и военния министър Аню Ангелов.

Данаил: „Как да живея когато ме наричат убиец?“. Под това заглавие Новинар разказва за последното развитие на събитията около 23-годишния Данаил Георгиев, който вече е обвиняем за катастрофата в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи.

„Влак спука гума край Скобелево“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. Всъщност гума е спукал автобус на БДЖ, който замества влака в отсечката до Първомай. Заради лошите пътища, инциденти станават често, отбелязва вестникът. От ноември влакът трябва да тръгне отново до пловдивската община.

„Родни и западни вузове се изсипват в „Младост“ – образователно заглавие от днешния Новинар. Уникално за региона представяне на български, европейски и американски висши училища ще се проведе утре в димитровградската зала „Младост“.

„Цар Гого в бетонен саркофаг – заради златото“ – заглавието над главата на вестника. По думите на сина Иван Георги Василев четял корана в оригинал и свирел на пиано.

„BG абсурди: Собственик на незаконна сграда придобива земята“ – с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. С решение на Върховен касационен съд ползвател придобива земя, отнета от собсгтвениците с  появата на ТКЗС, пише вестникът.

„6-часова временна заетост за безработни“ – водещото заглавие от първа страница в Марица. Започна приемането на проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“. По нея кандидатстват общините.

„Слаба реколта мори лозари“ – водещото заглавие от страница втора. Заради сухото лято реколтата от грозде е с 50% по-слаба от миналогодишната.

„Пуснаха срещу 3 000 лева обвинен за смъртта на шестима“- водещо заглавие от криминалнатас траница на изданието.  Мярка за неотклонение парична гаранция получи 23-годишният Данаил Георгиев, който от  края на миналата седмица е обвинен в непредумишлено убийство на шестимата младежи, загинали навръх Великден в Симеоновград.

„Тракийци се преклониха пред зверски избитите през 1913 г край Маджарово“ – темата на броя в Марица днес. Хора от цяла България присъстваха на поклонението пред пантеона-костница в Маджарово.

„Мина Карагьозова спечели „Сребърно перо на Русия““ – водещото заглавие от развлекателната страница на всекидневника. Отличието на хасковската поетеса е от международен фестивал в Москва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button