Преса

Преглед на печата – 6 октомври

Преса„Всяко второ жилище за продан заради кредит“, е едно от водещите заглавия в днешния брой на „Новинар Юг“. Хасковлии гледат да изтъргуват апартаментите си, за да не ги погне бирникът, е допълнението към заглавието.

„Заради борчове – на тезгяха имот за 510 бона и телевизор за 36 лв.“, също челна дописка от първа страница с пренос на трета. Частни съдебни изпълнители обявиха за публична продан терен със сгради в Харманли и покъщнина в Хасково, пише в подзаглавието на материала.

„Всеки 15-и младеж безработен“, четем още на водещата страница. Според бюрата по труда през август в областта има 2134 безработни младежи на възраст от 18 до 29 години включително.

„С 475 бона проектират противошапната ограда“, челен материал от втора страница. Областния управител Ирена Узунова вече е подписала съвместната заповед с колегите си от Ямбол и Бургас.

„Хасковската палата търси турски партньори“, съобщава изданието. Съвместен проект изпълняват палатата в Хасково и тази в турския град Узункюпрю.

„Пушачи финтират никотинови ченгета“, пише още „Новинар“. Мини екшън се е разиграл при проверка на инспекторите от така наречената никотинова полиция в заведение за непушачи в центъра на града вчера. В момента, в който преваряващите влезли в помещението, през задната врата се измъкнали двама с цигари и избягали, за да не ги сполети глоба от 50 до 100 лв.

„Откриха паметник на Левски в Свиленград“, дописка от водещата страница на другия местен всекидневник „Хасковска Марица“. Вчера граничният град чества 99-ата си годишнина от освобождението, а освещаването на монумента на Левски, какъвто досега липсваше, бе част от тържествата, провеждащи се в последната седмица в общината.

„Избирателните комисии атакувани с безумни жалби“, водещ материал от втора страница. Партии протестират срещу агитационни материали на конкуренти и липсващи места за плакати, е допълнението към заглавието.

„Тодор Боянов – временен шеф на Драматичен театър „Апостол Карамитев“, информация с адрес Димитровград. Роденият в бригадирския град режисьор досега работеше в Казанлък и гостува наскоро на хасковска и димитровградска сцена с постановката „Железният светилник“.

„Мъж с фирма и банков влог длъжник на болницата“, пише „Марица“ на трета страница. Държавата отказва да плати лечението на здравно неосигуреното лице, социалните дирекции проверяват други 68 подобни случаи, пише в подзаглавието.

„Личните карти на 5777 от региона изтичат в изборния месец“, съобщава вестникът. Граждани, чиито лични карти са с изтекъл срок, ще могат да гласуват на предстоящите избори, ако до 17 октомври са подали заявление за издаване на нов документ, е допълнението в текста.

„Титлата на Диа в Загреб е номер 1 за септември“, едно от спортните заглавия в броя. Това е най-голямата титла в кариерата на 24-годишната хасковлийка, допълва вестникът.

И накрая едно заглавие от светската страница: „Рона“ бели денс изпълва първите 7″. Милена Налбантова посреща  танцьори и любители в изцяло обновена зала в читалище „Заря“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button