Преса

Преглед на печата – 12 октомври

Преса„Кухи програми за въздуха ни носят глоби от ЕК“, е водещото заглавие в днешния брой на „Хасковска Марица“. Плановете за намаляване на замърсяванията на Хасково и Димитровград не стават, авторът им – частна фирма, ги преработва.

„Заплашват ходжа от Малево във Фейсбук“, е другото чело от първа страница с пренос на трета. Наричаше ме „нещастно турче“, каза, че ще хвърли свинска глава в джамията, жалва се Шабан Читаков, е допълнението в материала.

„18 от Езиковата със сертификат от университета на Мадона“, дописка също от водещата страница на вестника. Диплома от Мичиганския университет имат Мадона и актрисата Луси Лиу.

„Софтуер позволявал манипулиране при разпределението на делата“, пише още „Марица“ на водещата си страница. Системите за разпределението на делата на случаен принцип трябва да се унифицират. Това становище изрази председателят на Хасковския районен съд Миглена Тянкова. Вчера тя представи доклад на тази тема пред комисия към Висшия съдебен съвет. Според магистрата, сега използваните три продукта създават предпоставки за манипулирането на системата, затова е нужно и определянето на един-единствено софтуер, категорична е Тянкова, е допълнението в текста.

„Производителите вкупом свалиха цените на хляба“, водещ материал от втора страница. Няма картелни споразумения, пшеницата рязко поевтиня, казаха от заводите, пише  в подзаглавието на материала.

„Мераклии“ на българо-унгарска културна вечер в Карцаг“, дописка с адрес Ивайловград. Танцов ансамбъл „Мераклии“ към НЧ „Пробуда 1914“ в Ивайловград с с художествен ръководител Васко Димов се завърна от унгарския град, където взе участие в провеждането на Българо-унгарска културна гала-вечер.

„Война за 50 стотинки“, с това заглавие открива броя си другият хасковски всекидневник „Новинар Юг“. Таксиметровите фирми в Димитровград се хванаха за гушите с фиксирания курс, допълва в подзаглавие изданието.

„До 9 дни Лавчев пак в съда за рекет“
, друго водещо заглавие от първа страница с  пренос на трета. Обвинителният акт ще е с леки промени, след като Апелативният съд го върна, съобщи прокурорът Павел Жеков, е допълнението в подзаглавието.

„Инвалиди и незрящи гласуват в Младежкия“
, четем още на първа страница. Хората с трайни увреждания ще бъдат извозвани до урните в деня на изборите – 23 октомври, съобщават от Общинската избирателна комисия.

„Днес връщат ПМГ на Хасково“, челен материал от втора страница. Областната управителка Ирена Узунова подписва договора от името на държавата, допълва изданието.

Едно спортно заглавие в броя: „Румънка и съдийка бият Шенгюл“. Хасковската каратистка загуби битката за златото заради реферски аванти, е допълнението в подзаглавието.

И накрая едно заглавие от светската страница: „Мис България“ чете приказки в Хасково. Ваня Пенева идва под Ямача след участие в конкурса за красавица на света.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button