Преса

Преглед на печата – 24 октомври

Преса„Полицейски произвол срещу „Новинар Юг““ – с това заглавие открива броя си днес изданието. Полицаят Станимир Чардаклиев е отнел и държал пловин час служебната карта на фоторепортера на вестника Тихомир Петков. Подразнен от факта, че е сниман в общ кадър, на обществено място, докато изпълнява професионалните си задължения, униформеният прибрал документите на колегата. Картатата на фоторепортера е върната след намесата на Областната дирекция на МВР и Районното управление в Хасково.

„Иванов води на Панайотов с 18 на сто“ – под това заглавие Новинар обощава картината от местните избори в Хасково, такава, каквато тя бе към 1 часа след полунощ днес.

„Забраниха на кандидат-кмет да гласува“ – още едно изборно заглавие от всекидневника. Става дума за кандидата за кмет на Хасково Таня Николова, която първоначално бе извадена от кметската битка, заради френското си жителство и в последствие върната от надпреварата. Същият закон, който й позволи да участва на изборите, обаче  й попречи да гласува на тях, става ясно от публикацията.

Адвокат Петър Петров: „Има свидетели, че Данаил не е шофьорът убиец““ – под това заглавие вестникът публикува интервю с адвоката на 23-годишния Данаил Георгиев, обвинен от прокуратурата за тежката катастрофа, при която навръх Великден в Симеоновград загинаха шестима младежи.

„Скандал! Общината отне на села правото на вот“ – с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Поради изчерпване на бюлетините за местен вот, на жителите на няколко хасковски села вчера се наложи да чакат  часове, докато по места бъдат доставени допълнителни бройки. От областна управа сезираха прокуратурата за възпрепятстване на изборния ден. Ще бъде проверявана работата на Временно изълняващата длъжността кмет Нели Станева и общинската служителка Кръстина Мандаджиева, става ясно от публикацията.

„Планиново седмица без ток“ – водещото заглавие от първа страница на Марица. Отдалеченото тополовградско село е без електричество след снежните виелици от преди 7 дни. Вчера ток бе осигурен само за изборния ден.

„Японец с приза „Недялка Симеонова“ – още едно заглавие от първа страница на вестника. 21-годишният Даичи Накамура спечели голямата награда на международния конкурс, провел се в Хасково в края на миналата седмица.

„Ексмитнически шеф гърми с автомат, бяга от ченгета“ – криминалното заглавие от днешния брой на всекидневника. 61-годишният Павел Лилянов е бил арестуван след гонка с полицаи, пише в материала.

„3 010 застъпници затапиха избирателните секции в Хасково“ – изборна тема и на аналитичната 5-та страница, която акцентира върху безпрецедентно високия брой на застъпниците, присъствали по избирателните секции вчера

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button