Преса

Преглед на печата – 28 октомври

Преса„Къпете се с мярка: 30 хиляди кубика вода за днес“ – с това заглавие открива броя си днес „Новинар Юг“. 30 хиляди кубика е лимитът за близо половината от ВиК абонатите в Хасково днес. Заради аварии, водоподаването по т.нар трети подем ще бъде спряно за 24 часа. През това време ще се разчита на водонапорната кула и резервоарите около нея. От ВиК изразяват надежда, че запасите в тях ще стигнат и спиране на водата няма да се наложи.

„До месец – родители за бебето от „Лебеда““ – заглавието от първа страница на вестника.Бебето Найден, което на 11 октомври бе захвърлено от родителите си на стълбите в жилищен блок, ще бъде осиновено до месец. Добрата новина дойде от социалните служби вчера.

„Шефове наброиха 450 000 лева забавени заплати“ – заглавие от първа страница на Новинар. След намесата на Инспекцията по труда, работодатели са разплатили забавени трудови възнаграждения в размер на почти половин милион лева за септември.

„Осъдиха арменец за 179 бона контрабанда“
– криминалното заглавие в Новинар днес. Парсам Григорян опитал да прекара през България за Германия 23 900 кутии цигари, скрити в двойни стени на камион.

„Пейчева пое временно окръжния съд“
– още едно заглавие от трета страница на всекидневника. Господинка Пейчева бе отпределена от Висшия съдебен съвет за временно изпълняващ длъжността председател на Окръжен съд. Конкурсът за поста, в който кандидати са Миглена Тянкова и Росен Русев, бе отложен, заради подновено разследване на Софийската апелативна прокуратура срещу Русев.

„Новоизградените тротоари опасни за незрящи“
–  с това заглавие пък открива броя си другото регионално издание „Хасковска Марица“. Изградените по проекта за 10 милиона лева нови тротоари по булевардите „Раковски“ и „Съединение“ създават трудности на незрящите. Тактилните ивици, които би трябвало да им служат за ориентир ги отвеждат право в препятствия като контейнери, дървета и сфетофари, твърди вестникът.

„Чудото за Найден възможно още преди Коледа“
– под това заглавие и Марица публикува добрата новина за бебето, открито на стълбище на блок в Хасково, което до месец ще има нови родители.

„Харманлийка сред най-издирваните престъпници в света“ – заглавие от криминалната страница на ежедневника. Става дума за Венета Атанасова, която е в червения бюлетин на Интерпол. Жената има задочна присъда от 16 години за трафик на хероин, издадена от Окръжен съд Хасково.

„Блатечки разкрива „Американската мечта“ в Хасково“ – водещото заглавие от последна страница на Марица. Хитовият актьор гостува в Хасково идната сряда със спектакъла „Американска мечта“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button