Преса

Преглед на печата – 3 ноември

ПресаИнтервю с областния лидер на ГЕРБ Иван Петров публикува в акцент от 1 стр. с отправка към 7 стр. „Новинар юг“ в броя си днес. „Нека кметът Иванов дава добрите решения, ГЕРБ ще го подкрепя“ е заглавието. Според областния лидер на Бойковата партия виновни за неуспеха й в региона са избирателите, пише още вестникът.

Водеща тема от 1 стр.: „За първи път незрящ в местния парламент“. Председателят на Съюза на слепите в Хасково Георги Желев влиза в хасковския общински съвет на мястото на отказалия се Вълко Пехливанов, пише „Новинар юг“ в подзаглавието.

„Днес съдът гледа искове за касиране на ОбС-Хасково“- акцент от 1 стр., който препраща към трета.

„Организиран изборен хаос 2011“- темата на стр. 6, където „Новинар юг“ пише:  „Законът допусна контролирания вот, не позволи на кандидат за кмет да гласува и забрани традиционна музикална класация“.

Още теми от днешния брой: „МБАЛ „Хасково“ с рекорден приход за октомври – 910 бона“. Дават средно по 30 лева допълнително на работещите в областната болница, информира вестникът в подзаглавие.

„Филолог стана шеф на архива“- Станислав Станилов е новият шеф на Териториалния архив. Той бе назначен, след като спечели конкурс в София, на който се явиха трима кандидати от областния град, обявен след пенсионирането на дългогодишния директор Марин Караиванов.

„Маршът на Азотно-торовия звучи пак след 60 години“- Тони Димитрова, Николина Чакърдъкова и струнен квартет „Стрингс“ веселят неохимци за юбилея им, който ще бъде отбелязан с галаконцерт утре в спортна зала „Младост“ в Димитровград- тема от последната страница в днешния брой на „Новинар юг“.

„Кръводарителската мрежа се превръща във верига супермаркети“- акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица“, който е и отправка към стр. 5.

„63-ма турски бизнесмени останаха без визи за проект“- водещо заглавие за 1 стр. на „Хасковска Марица“ днес. Неразрешимият проблем спъва икономическите и търговските ни отношения със съседите, пише в подзаглавието.

В заглавия на 1 стр. вестникът пише още: „Задава се хаос в сметките за ток“ и  „Кръчмите в Димитровград замлъкват“.

Теми от стр. 2: „Започнаха Паскалевите дни“, „Д-р Стамболов се върна в ОАРИЛ“ и „Крумчани в повече: „Съседката на Магето стана кмет, той си прибра катерушките“. Георги Ангелов демонтира люлки от детска площадка, били негови, разказва вестникът.

Акцент от 3 стр.: „Небивал отлив на клиенти на промишлените пазари“. Също на 3 стр.: „Пореден дълг висна със страшна сила върху издънения бюджет на Хасково“.

Темата на броя на стр. 4: „4 600 нарушители заснети с видеокамери“.

На стр. 5- „Безвъзмездният кръводарителски фонд трябва да стане национален и болниците да спрат с ултиматума за донорство“- интервю с проф. д-р Петкан Проданов.

Заглавие от спортната стр. 6: “ „Арда“ нанесе нов удар на „Димитровград“. „Свиленград 1921“ изпусна победата, „Хеброс“ падна минимално в Казанлък, пише още вестникът.

„Пейзаж+“ на Симеон Тодев във „Форум“- водеща тема от последната страница на „Хасковска Марица“ днес. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button