Преса

Преглед на печата – 9 ноември

Преса„Сделките за църковната градина на съд“, е водещото заглавие в днешния брой на „Новинар Юг“. Искат Темида да се произнесе за правото на собственост и владеене на скандално отнетия и препродаден имот срещу Икономиката, е подзаглавието в материала.

„Антимафиоти разбиха депо за контрабандни цигари в автоборса“, е другото чело от първа страница. При спецоперацията са задържани 7 души, конфискувани са 240 мастербокса папироси, вкарани от Гърция, пише в подзаглавието на дописката.

„Катя Чалъкова – депутат от днес“, също заглавие от водещата страница на вестника с адрес Димитровград. Чалъкова влиза в парламента на мястото на досегашния народен представител Иво Димов, който спечели кметските избори в Димитровград.

„Наркотартор болен, пращат го у  дома“, четем още в броя. Тарторът на канала, през който минал задържаният 70 кг хероин, скрит в туби с веро, бе пуснат от ареста поради болест, е допълнението в текста.

Едно спортно заглавие в броя: „Димитровград“ причаква „Арда“ в Хасковско“. Стадионът на Стамболово по-предпочитан и от председателя на областния футбол в Кърджали – Тургай Али.

„Подготвят зрелостници за пазара на труда“, „Златимир Желев пое ресора на Керанов в Общината“, „Ученици от 7 гимназии на национална викторина по английски“ – всичко това в новия брой на „Хасковска Марица“.

„Червени: Станчев тури БСП на дръвника“– акцентът над главата в днешния брой на „Новинар юг“. Партийни секретари искат оставката на лидера си заради провала на местните избори, е подзаглавието. Вътрешнопартийните спорове в общинската структура на БСП се решават с юмруци. Наскоро, след като изчерпали словесните доводи, двама червени активисти се сдърпали. Социалист налетял с юмруци на социалистка, за да я убеди в правотата си. Тя пък се оплакала в полицията и сега на червения привърженик му е забранено да се приближава до битата съпартийка, разказва вестникът на 2 стр.

„Резнаха колетите по БДЖ“- водещата тема от 1 стр. Услугата дадена на частници, те препращат димитровградчани към куриерска фирма, разказва „Новинар юг“ днес.

„Дванайсет холандски коня пуснаха в Родопите“– също акцент от 1 стр. Холандска студентка се грижи за приспособяването им към новата среда, пише „Новинар юг“ с препратка към стр. 6.

„Иванов с двама замове поне до 2012“ и „Оправдаха окончателно кмета за „Дусман“– останалите заглавия от 1 стр.

„Трима в ареста за голяма контрабанда на цигари“– водещата тема от 3 стр. в днешния брой. 204 мастербокса хванати след сигнал на ГДБОП, софиянец и двама хасковлии зад решетките за 72 часа с прокурорско постановление, разказва „Новинар юг“.

„32-ма лепиха плакати, сал един ги разлепя“– също тема от днешния брой. Само Георги Колев, известен като Жоро Маратонеца, е нает да разлепя изборните плакати в областния град. Партиите, коалициите и кандидатите за кмет, които се състезаваха в Хасково, бяха 32.

„Пловдивски хирург идва за момче от мелето на Е-80“– акцент от днешния брой. 15-годишно момче, ранено при тежката катастрофа на Е-80 в понеделник, ще бъде оперирано утре. За да извърши интервенцията е извикан пловдивският хирург от УМБАЛ „Св. Георги“ доц. Владимир Ставрев, пише „Новинар юг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button