Преса

Вестниците на 14.11.2011: Отмениха глобите на ДАА за паяците

Вестниците в Хасково на 14.11.2011„Отмениха глобите на ДАА за паяците“ – водещата тема в днешния брой на „Новинар юг“. Със съдебно решение са отменени глобите, които служителите на Държавната автомобилна администрация съставиха на шофьорите на паяците. Наказателните постановления бяха връчени през юни, когато бяха спрени и двата паяка на общината, пише вестникът. Двамата шофьори на хасковските паяци са били глобени с по 1500 лева. Те са обжалвали актовете си пред районен съд и той ги е отменил. В решението пише, че управлението на паяците не може да се определи като обществен превоз на товари.
И в двата регионални вестника са поместени снимки от полетелия в хасковската река автомобил вчера следобед. Фолксвагенът бе засечен от такси на кръстовището до „Лебеда“.

„Ден на отворени врати за юбилея на МБАЛ „Св. Екатерина“ – това е водещото заглавие на вестник „Хасковска Марица“ днес.  Голяма част от отделенията на общинската болница ще бъдат отворени за посетители на 24 ноември, когато православната църква чества паметта на светицата патрон.  Жителите на Димитровград, Меричлери и 24-те села от общината, ще могат да се запознаят с най-новата специализирана животоспасяваща кардиологична апаратура на стойност 27 000 лв., която дари напролет Ротари клуб.
Управителят д-р Наков сключва договор за сътрудничество с областната болница, допълва изданието.

„Свиленградчанка гине мистериозно в Гърция“, алармира от първа страница всекидневникът.  Подробностите са на трета.

Две седмици след изборите – изборни теми заемат голяма част от страниците на местната преса.

„Съдът отказа да касира избори на две села“ – така „Хасковска Марица“ маркира решението на магистратите от края на миналата седмица. Нарушение на изборния процес в хасковските села Динево и Войводово има, но те не са оказали влияние върху крайния резултат от вота. В това са категорични от Хасковския административен съд /ХАС/, които отказаха да касират изборите за кметове на кметства в двете населени места.

„Коалицията на кмета иска да касира човек на Керанов“ – челото на „Новинар юг“. Става въпрос за вота в село Елена, където кандидатът на „Гергьовден“ спечели с 3 гласа пред досегашния кмет Руси Колев.

„Динево: Да си оставиш гурбета заради кмета“ – статията отново връща читателите в хасковското село, където в нощта след първия тур негласували избиратели се вдигнаха на бунт. Вестникът дава подробности по темата с различните възможности на хора от едно семейство да гласуват.

„Арестуваха трима бракониери на язовир „Ивайловград“ – под това заглавие „Хасковска Марица“ разказва за задържаха трима мъже за незаконен улов на риба, които са спипани след подаден сигнал тел. 112.

„Подкараха инвалид с количката към съда“, съобщава още вестникът. Български гражданин с увреждания е подкаран с инвалидна количка към съда в Одрин заради трафик на наркотици. Нетрадиционният случай станал след като турската полиция закопчала четирима българи и един турски гражданин за пренасяне на близо килограм наркотик „Бонзай“, уточнява изданието.

Спортните теми от първа страница  на „Хасковска Марица“ – „Белите мечки“ шашнаха света на силов трибой“ и „Григор остана без треньор до Нова година“. В „Новинар юг“ обръщат внимание на футбола – „Димитровград“ с 10 порти 10 гола срещу гълъбовци“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button