Преса

Вестниците на 17.11.2011: ГЕРБ и ДПС със зампредседатели на ОбС – Хасково

ПресаГлавният прокурор иска главата на Иван Ванчев“, пише над челото си днес „Хасковска Марица“. Вестникът допълва, че Борис Велчев е внесъл предложение за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на окръжния прокурор на Хасково с мотива, че Ванчев е уронил престижа на съдебната власт.

Отложеното за пореден път дело за безстопанственост срещу кмета на Хасково Георги Иванов е сред водещите теми на двата хасковски ежедневника. Причината за отлагането на делото „Билла“ този път стана командировка на обвиняемия Георги Иванов. В Гърция той бил изпратен със заповед на председателя на ОбС Иван Иванов, пише по темата „Хасковска Марица“. „Новинар юг“ припомня, че  Георги Иванов е обвинен в умишлена безстопанственост, която, според прокуратурата, е причинила загуби за общината на стойност 112 945 лева. Тезата на държавното обвинение е, че тези пари са натрупани като лихва по иск на търговската верига. В приетата на предишно заседание от Темида експертиза вещите лица доказаха, че сумата от лихвата е значително по-малка – 50 000 лв.

„Кметът глобява коалицията си“ – това е водещото заглавие на вестник „Новинар юг“. Изданието уточнява, че поне с хилядарка ще изгорят петте големи политически играчи в Хасково заради непочистените си плакати. Това са Коалиция „За Хасково“,  ГЕРБ, ДПС, „Българе“ и БСП.

„Атаман и Ангелова – замове в ОбС – Хасково“
, пише още „Новинар юг“.  Съветничката от ГЕРБ Евгения Ангелова и колегата ѝ от ДПС Мехмед Атаман са предложенията за зампредседатели на общинския съвет.  Всяка партия пък щяла да има председателско място в комисиите, само „Българе“ артисвали – не били събрали група.

„Наркооперация от Хасково стигна чак до Япония“, пише над челото си ежедневникът.  Операция по разбиването на канал за дрога, започнала от Хасково, приключила с арест чак в Япония. Арестуваните по случая са 7 човека – по трима в България и Румъния и един в Страната на изгряващото слънце.

„Консервират с пари от ЕС храм на тракийски владетел“ е водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Община Тополовград се ангажира с охраната на открития при археологически разкопки край с. Княжево дворец на тракийски владетел от 4 в. пр. Хр. От новата управа увериха, че ще се търсят средства от спонсори, за да се довърши проучването на терена.

„Ядем плодове и зеленчуци с добро качество“ – добрата новина от първа страница на вестника. Зеленчуците и плодовете, предлагани на местния пазар, които са предимно вносни, са с добро качество и търговски вид. Това показват проверките на тукашното звено на агенцията по безопасност на храните. Инспекторите проверявали качеството, произхода и предлагането на плодове и зеленчуци по пазарите, в складовете на едро и търговските вериги.

Новината за чешкия специалист, който ще консултира хасковската тенисистка Диа Евтимова присъства с голяма снимка на първите страници и на двата вестника. За първи път в 30-годишната история на местния тенис чужд специалист ще води тренировки на кортовете в Кенана, пише „Новинар юг“. Чешкият консултант влезе в треньорския щаб на ракета №2 на България Диа Евтимова. Специалистът ще подготвя хасковската тенисистка заедно с баща й – д-р Евтим Евтимов, допълва „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button