Преса

Вестниците на 18.11.2011: Лична драма „хлъзна“ Иван Ванчев

ПресаСкандалът с окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев и днес е намерил място на първите страници на хасковските вестници. „Лична драма „хлъзна“ Иван Ванчев“ е заглавието в „Хасковска Марица“. Да се образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на окръжна прокуратура в Хасково Иван Ванчев, решиха от Висшия съдебен съвет (ВСС) на заседанието си вчера. Поводът за мярката бе искането на главния прокурор Борис Велчев, който настоя Ванчев да бъде отстранен от длъжност „заради уронване на престижа на съдебната власт“, пише ежедневникът.

„Новинар юг“ уточнява, че шефът на хасковското обвинение имал връзка със съдийка, кандидатствала скоро за председател на Хасковския окръжен съд. Почнал обаче да я ревнува и наел софийска детективска агенция да я подслушва. Така прихванал нейни разговори с високопоставени магистрати. До седмица кадровиците на Темида трябва да се произнесат дали временно да отстранят Ванчев от поста до приключването на дисциплинарното производство.

„Акваполицай подхваща тролеите“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“. Бившият шеф на Изпълнителната агенция рибарство и аквакултури /ИАРА/ в Хасково Гюнай Юсуф да бъде назначен за шеф на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД. Това предлага в докладна до общинските съветници кметът Георги Иванов. 33-годишният Юсуф трябва да замени подалия по-рано оставка директор на общинското дружество Любо Михов. Кандидатурата на Гюнай Юсуф ще бъде гласувана на заседанието на Общински съвет – Хасково на 25 ноември. Тогава петима нови общински съветници ще положат клетва в местния парламент, допълва „Новинар юг“. Това са Георги Желев, председател на Съюза на слепите, анестезиолога д-р Георги Николов, Светослава Стоянова, Рамадан Халил и Живка Колева.

„Хасковските бездомници зимуват в старческия“
– това е водещата тема на „Новинар юг“. В подзаглавие вестникът уточнява, че социалната шефка Грета Иванова ще търси начини да подслони и димитровградските клошари. От дописката става ясно, че в Хасково има двама бездомни мъже и една жена, за която се чака решение на съда, с което синът й да стане попечител. Сега тя нощува на сушина до офиса на ГЕРБ.

„Затвориха месарския цех на Матев“ – още едно заглавие от първа страница на хасковския ежедневник. От днес цехът трябва да спре с производството. Изданието припомня, че при проверката, която продължи два дни инспекторите са открили доста нередности – цехът е работел без акт 16,  нямал е подстъпи за зареждане на продукцията, а собственикът не е могъл да докаже с документи произхода на месото.

„Държавата тури на тезгяха Безмитната за 5 милиона лева“
, съобщава „Новинар юг“ и  допълва, че продават 100% от Свободна зона – Свиленград на половин цена.

„ЕС спаси лошите ферми, млякото – само за наша консумация“
– заглавие от днешния брой на „Хасковска Марица“. Европейският съюз е приел с пълно мнозинство удължаването с две години на срока за преструктуриране на млечните ферми в България. Решението е взето на заседание на постоянния комитет по хранителната верига и здравеопазване на животните.

„225 се цанят за разследващи митничари, заплата 1100 лв.“
– статията информира, че общо 225 души от цялата страна са допуснати до конкурс за разследващи митничари в Централното митническо управление. Препитването, което представлява тест за професионална компетентност и психологическа пригодност, ще се проведе утре в София. Според публикуваното обявление от Агенция „Митници“ кандидатите се състезават за 19 щатни бройки, разпределени в митниците в цялата страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button