Преса

Вестниците на 21.11.2011: Масовата баневизация касирана в Спахиево

Вестниците в Хасково на 21.11.2011„Масовата баневизация касирана в Спахиево“ – заглавието над челото на вестник „Новинар Юг“ днес.

В дописката се разказва за сагата на семейство Баневи с имотите им в селото. След съдебните решения булдозерният пръстен около имението на фамилията вече не е само метафоричен, пише вестникът и уточнява, че според ДНСК градежите в имението на фамилия Баневи в Спахиево са незаконни, защото се намират в земеделска земя, не са преактувани, няма одобрен подробен устройствен план (ПУП) и са издигнати без нужните строителни разрешителни.

„Всеки 5-и третокласник припалва“, половината от малолетните хасковски пушачи са момичета – водещият материал на ежедневника представя анализ на регионалната здравна инспекция. Според анкета всеки пети ученик в града запалва първата си цигара под 10-годишна възраст, 33.9% казват, че са пропушили на 11-12-годишна възраст, останалите – между 13 и 14 г.

„Отмениха присъда на мним полицай“, окръжните магистрати смятат, че обвинението срещу Тончо Таняка е некоректно. Окръжният съд отмени присъдата на Тончо Петров-Таняка от година и 4 месеца затвор. Наказанието на първа инстанция му бе наложено от димитровградските районни магистрати, уточнява изданието.

„Опитен ловец гръмна 130 кила женски глиган“ – Живко Жечев от местната дружинка гръмнал животното след пусия в местността Корията, близо до световноизвестната тракийска гробница.

„За 10 месеца 23 загинаха в катастрофи“ – тревожната статистика е водеща тема на „Хасковска Марица“ днес. Поводът е световният ден в памет на жертвите при злополуки. Паметта на жертвите на пътнотранспортни произшествия, бе почетена в Симеоновград вчера. Само преди 7 месеца, градът бе потресен от жестока трагедия. Кола отне живота на 6 деца. Вчера близки, приятели и съпричастни, запалиха свещички. Почернени родители внасят в НС подписка за по-високи наказания за шофиращите пияни и с висока скорост.

„Не пускат тирове без вериги на границата“, пише вестникът. На Капитан Андреево да се засили контролът и тежкотоварните автомобили без вериги да не бъдат допускани на българска територия. Искането е на Държавната автомобилна администрация и бе поставено по време на провелата се в областна администрация среща за зимната подготовка на службите.

„Със 123 257лв. дават шанс на 62-ма безработни“ – още едно заглавие от среща в Областната администрация. На 62-ма души от областта, които досега са получавали социални помощи, ще им бъде осигурена трудова заетост през следващата година. Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри 13 проекта, по които ще бъдат ангажирани хората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button