Преса

Вестниците на 22.11.2011: Само 1/3 от свободните места са в частния сектор

Вестниците в Хасково на 22.11.2011„Само 1/3 от свободните места са в частния сектор“ – водещата тема на „Хасковска Марица“ е на тема работа. Трудовият пазар продължава да е свит, шанс за заетост имат предимно специалисти, пише вестникът. Едва 32 са свободните работни места, обявени в хасковското Бюро по труда за последната седмица. Шанс да намерят заетост обаче имат предимно хора с висше образование и с технически професии. Вакантните позиции са за тясно специализирани кадри. Пазарът на труда продължава да е изключително свит, а да се устроят на работа могат все по- малко хора, коментират посредниците.

„Откриха древни скелети и клади край Меричлери“ – 2 скелета и 3 погребални клади откриха хасковски археолози в могила в местността Кайряка край Меричлери. Находището се намира на около 2,5 км от градчето. Проучването на могилата започна през септември т. г. Археолозите и работници от фирма „Каолин“ все още разкопават участъка. Към екипа от археолози работят студенти и магистри.

„2,6 млн. лв. задължения „потапят“ Любимец“. Тревожната новина цитира новоизбрания кмет на града. Малко над 2,6 млн. лв. са задълженията на община Любимец. В тази сума влизат неплатени задължения от периода 2007-2008 г. Основната част от тях са по договори с фирмите от кръга на „Трейс груп“, които са ангажирани в редица благоустроителни дейности през последния мандат.

„Наплив от стопани за модернизация на фермите“, пише още „Хасковска Марица“. В дописката става въпрос за огромния интерес към мярката за модернизиране на стопанствата след като стана ясно, че ЕС удължи с 2 г. срока за млечните ферми. Хората се обнадеждиха и търсят възможности да променят фермите си, повечето обаче са страшно неориентирани и не са  запознати с условията, на които трябва да отговарят и по кои мерки могат да кандидатстват. Не всички собственици на млечни ферми, които се интересуват обаче могат да се възползват от възможността, уточняват от фонд „Земеделие“.

На селското стопанство е посветена и темата над главата на „Новинар Юг“ днес. „Фермерът Динко Янев: Пишем за зарзавата до министъра, праща ни съветничка краварка“. С 50 декара памук гъркът изхранва семейство, аз гледам 92 и съм на загуба, казва фермерът. В статията са описани неволите му. „В България няма зеленчукопроизводител, който да е добре, той да не е факир. Няма кой да ни помогне да си получим субсидията със задна дата, а писма са писани десетки. Пишем до министъра, а идва съветничка краварка“, казва Янев, имайки предвид Пенка Ботева, която по-рано през годината влезе в екипа на Мирослав Найденов.

„Хасковска фирма чисти снега за 95 бона“, съобщава вестникът. Фирма „Арис“ ще чисти снега от общинската пътна мрежа тази зима, станало ясно след отварянето на ценовите оферти. 95 000 лв. е сумата, заложена за услугата, а фирмата е била единственият кандидат в процедурата.

„Гергана Кючукова оглави „Почивно дело“ – съпругата на общинския съветник Николай Кючуков е поела поста на подалата оставка Янка Ванева. Вестникът припомня, че около „Почивно дело“ скандал имаше това лято. Тогава служители, наети на граждански договори в почивната база „Петрово бърдо“, подадоха до общината сигнал за злоупотреби срещу ръководството й. Гергана Кючукова бе шефка на „Общински пазари“ преди приватизацията на предприятието.

„Задържаха избягал затворник“ – криминално заглавие от днешния брой на „Новинар Юг“. Гранична полиция арестува на ГКПП Капитан Андреево румънец, избягал от затвора в испанската столица Мадрид. Прокурор Елена Катранджиева постанови Анатоли Кламак да бъде задържан за 72 часа. Ако до изтичането на този срок в Хасково не пристигнат официалните документи, той ще бъде освободен. Анатоли е издирван от Интерпол, а за неговото задържане има издадена европейска заповед. Прокуратурата в Хасково е информирана, че чужденецът е търсен, защото е нападнал друг затворник на 9 януари 2002 г, а след това успял да избяга от тюрмата, където лежал за кражба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button