Преса

Вестниците на 25.11.2011: Опашки за дънери по 60 ст., Пиян умря по слипове

Вестниците в Хасково на 25.11.2011„Опашка за дънери по 60 ст. кубикът“ – водещата тема на „Новинар Юг“. Желаещите да купят евтини дърва извили опашка в кметството на село Александрово. Дънерите били изсечени заради строителството на магирастрала „Марица“.

„Гаф направи от 48 000 земеделци потенциални подсъдими“ – продължение по темата със застъпването на земеделските земи. В министерството работят хора без идея, те са виновни за проблема, твърди шеф на кооперация в Добрич. 2 917 земеделски стопани от областта  – кооперации и физически лица се оказаха въвлечени в гаф с компютърното очертаване на обработваемите земи. На всички засегнати сега им се налага да доказват собственост върху застъпващите се терени, защото в противен случаи ще загубят правото на държавна субсидия върху тях.

И още по темата земеделие – „Фермери с 500 машини тръгват към границата“. Земеделски производители от Хасково и Стара Загора с 500 машини ще се включат в понеделник в националните протести на бранша. Недоволството ни е най-вече срещу финансовия министър Симеон Дянков, който 20 дни преди изборите подписа изключително важна финансова рамка, но 5 дни след вота сам се отказа от парафа си.

„Пиян умря по слипове след свинско клане“ – Свинско клане завърши трагично за 50-годишния Дончо Добрев, който умря от хипотермия след падане в река Армира край Ивайловград. Според запознати със случая ивайловградчанинът запил с компания след усмъртяване на домашно прасе. След обилно поето количество весели молекули под формата на червено вино и ракия Дончо се разгорещил и отишъл да уринира от брега на реката, но паднал във водата.

Стачката на жепейците е застъпена и в двата регионални ежедневника. „Стачката спря 3 влака в Димитровград“, съобщава „Новинар Юг“. Половината от работещите в БДЖ Димитровград  се включиха в протеста вчера, но без да напускат работните си места. Хората бяха категорични, че няма да се откажат от исканията си.

Заради предишните съкращения, служителки на билетните каси разтоварват колети. При нови – старите машини остават без поддръжка, казват железничари, цитирани от „Хасковска Марица“. Темата е водеща за вестника днес.

„7 крият обороти, връзват ги набързо с НАП“ – още от първа страница. Търговци от Хасково, Димитровград и Харманли бяха принудени да свържат предсрочно касовите си апарати с НАП, след като бяха хванати да крият обороти. Проверка показала, че не се издават касови бележки.

„Хасковски композитор стана „Пазител на традициите“ – културна тема от „Хасковска Марица“. Главният диригент на Държавен фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ – композиторът Георги Андреев, бе удостоен с приза „Пазител на традициите 2011“ в раздел „Фолклор“. Хасковският музикант спечели отличието в конкуренция с народната певица Пенка Петрова, кавалджията Костадин Генчев и хореографа на „Чинари“ Асен Павлов.

„Григор вика баща си за треньор“ – спротна тема, застъпена на страниците и на двата вестника. Димитър Господинов, бащата на най-добрия ни тенисист Григор Димитров, най-вероятно ще бъде новият му треньор за известно време. Той подготвя сина си от малък, но от февруари 2009 година първата ни ракета работи отначало с шведа Петер Лундгрен, а после и с австралиеца Питър Макнамара. И двамата са от школата „Муратоглу“ в Париж. Раздялата с Макнамара беше оповестена на 13 ноември.

За финал – любопитна публикация, инспирирана от славея на поп-фолка Милко Калайджиев – „Милко иска да стигне Лили“. Фолк певецът няма намерение да се отказва от призванието си и ще продължава да пее. Смятам да задмина Лили Иванова по музикално дълголетие, заявява свиленградчанинът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button