Преса

Вестниците на 02.12.2011: Майка няма пари да погребе сина си

Вестниците в Хасково на 02.12.2011„Майка няма пари да погребе сина си рейнджър“ – пише над главата си „Новинар Юг“ днес. Тялото на загиналия в пожар военен ветеран Милчо Делчев вече четвърти ден стои непогребано. 74-годишната му майка Делка Делчева със сълзи в очите обясни, че няма пари за траурната церемония. Възрастната жена е настанена в старческия дом на Кенана. Рейнджърът от първата мисия в Камбоджа издъхна в леглото си, задушен в пожар.

„Нов софтуер разкри собственици на по 2 основни жилища“ – водещата тема във вестника. За първи път от 2012-а гражданите ще получават съобщения за дължими местни данъци и такси, в които ще фигурират и задълженията им назад – разпределени по години, с добавени лихви за съответните периоди. Неприятна изненада очаква и гражданите, декларирали две или повече жилища като основни. Имената им вече се знаят, благодарение на нов софтуер догодина те ще получат покани да платят разликата в данъка за второто жилище заедно с лихвите през годините.

„Бивш затворник убива, хвърля трупа в мочурище“ – убийството в хасковското село Тракиец е застъпено и в двата хасковски вестника днес. Гюрсел Мюмюн от Тракиец преби до смърт Митко Христов от Сираково за донос до полицията, пише „Новинар Юг“ и уточнява, че Мюмюн е лежал в затвора за убийство.

„Хасковско става Клондайк за собствениците на земя“ – така „Хасковска Марица“ открива броя си днес. Прогнозата е на председателя на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи. Според него регионът е изключително подценен от гледна точка на цените, а почвите са изключително плодородни. Затова имало интерес от близките Гърция и Турция.

„Искаме 200 бона за масов спорт от държавата“ – спортните клубове от Хасковска област искат парите от Министерството на физическото възпитание и спорта по програмата „Спорт за децата в свободното време“.

На първа страница на „Хасковска Марица“ са намерили място и две национални теми – „България е най-корумпирана в ЕС“ и „Инсталират нивомери по бензиностанциите“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button