Преса

Вестниците на 05.12.2011: Шаранът от 4,90 до 5,50. 500 лв глоба за риба без паспорт

Вестниците в Хасково на 05.12.2011Водещите заглавия на хасковските вестници днес са свързани с Никулден. „От 4,90 до 5,50 лв. за никулденски шаран“ – цените на рибата за празника съобщава „Хасковска Марица“. Ден преди Никулден не са малко хасковлии, които вече си купиха ритуална риба. Хората се притесниха, че за празника ще има скок в цените, но това няма да стане, коментираха вчера търговци. В хасковските магазини шаран, който е най – предпочитан за празника, се търгува на цени от 4.90 до 5.50 лв. На  димитровградския пазар килото вървеше по 5 лв. Според продавачите стойностите са като миналогодишните. Масовата цена на толстолоба е 2.50 лв. за кг, филето му се търгува за 5- 6 лв.  Сред купуваните за Никулден риби е и паламудът.

„500 лв. глоба за шаран без паспорт“ – друга гледна точка към търговията с риба от „Новинар Юг“. До 500 лева стига глобата за риба в търговската мрежа, която не притежава задължителния документ за произход. От две седмици насам ИАРА изкъсо проверява търговците по магазините и тържищата в цялата област за актуални разрешителни и документи за произход на рибата. Масираната акция е заради предстоящия Никулден, когато по традиция пазарът на риба е засилен. Досега в областта няма нарушения.

„ДНСК събаря 25 край „Ивайловград“ за ЧНГ“ – заглавието над главата на вестника. 25 незаконни строежа край язовир „Ивайловград“ ще бъдат принудително съборени до празниците. Постройките са в землището на с. Дъбовец, община Любимец и в с. Камилски дол, община Ивайловград. Още 5 от незаконните строежи край язовира в землището на ивайловградското село Покрован пък ще бъдат съборени до средата на януари 2012 г. В акциите ще бъдат бутнати незаконни едноетажни и двуетажни масивни вилни и стопански сгради, басейни и масивни огради.

„Арестуван за убийство не се признава за виновен“ – дописката е за убийството в село Тракиец. Задържаният миналата седмица 43-годишен Гюрсел Мюмюн остава в ареста. Защитата  на арестувания за убийството на Митко Христов поиска от Темида да постанови най-леката мярка за неотклонение, това обаче не стана. Миналата седмица Гюрсел от Сираково убил 40-годишния Митко Христов, който е психически нестабилен. Прокуратурата посочи в съда, че убийството е изключително жестоко, а смъртта на жертвата е настъпила по особено мъчителен начин.

„Прекратяват служебно договорите на шивачки“, съобщава „Хасковска Марица“. Инспекцията по труда – Хасково прекрати договорите на 16 шивачки от закрита фирма. Работничките са поискали това да бъде уредено по служебен път, след безуспешни опити за контакт с вече бившия си работодател.

„Областна администрация с награда за доброволчество“ – Ирена Узунова получи наградата за доброволчество в подкрепа на спорта за хората с увреждания. Високото отличие на Фондация „ПроСпорт“ бе присъдено на Областна администрация – Хасково за подкрепата си за Гюлджан Иванова, двукратна бронзова медалистка по лека атлетика от Спешъл Олимпикс 2011.

„НАП прави електронен магазин“– конфискуваните в полза на държавата стоки от догодина ще бъдат предлагани на търг в специален електронен магазин на НАП. В него кандидат-купувачите ще могат да  търсят бързо и лесно най-изгодната за тях оферта по ключова дума, цена, населено място и вид на вещта. Интернет-магазинът се разработва в момента, като друго негово предимство ще е, че обявите ще могат да бъдат придружени със снимков материал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button