Преса

Вестниците на 06.12.2011 г.: Без блокади на границата до четвъртък, тракторите в режим на готовност

Преса„Без блокади на границата до четвъртък“ – това е водещото заглавие на вестник „Новинар юг“ тази сутрин. Разрешителното на зърнопроизводителите от Хасково и Стара Загора, които от понеделник миналата седмица са на 2 километра от пункта и периодично затварят пътя към него в знак на протест срещу правителствената политика в сектора, е изтекло. За да се проведат протестни действия, е необходимо заявление от Националния инициативен комитет, в който влизат представителите на браншови организации в сектор Земеделие. Струпаната преди седмица техника продължава да е на паркинг, на километър от границата, в очакване, допълна „Хасковска Марица“.

„Съдът отряза общината по делото „Марчела“ – пише над челото си „Новинар юг“. Адвокатите на общината поискали процесът да бъде оставен без движение, защото молбата на строителната компания била написана неясно и следвало да се коригира. Според Темида обаче не е така. До процеса се стигна, след като от „Марчела“ заявиха, че общината им дължи 400 000 лв. по договор за асфалтиране на улици в Хасково.  На заседанието вчера окръжният съдия Георги Гочев прие ВиК експертизата, която бе поискана от строителната фирма. От нея стана ясно, че в периода 2005-2008 г. е имало множество аварии, които са станали причина за напукване на асфалта.  Делото продължава на 16 януари следващата година.

„Безпрецедентно: Заседание на съд се изнесе в болница
„, пише на водещо място „Хаскосвка Марица“. Става въпрос за Районен съд Свиленград, който изнесъл своето заседание в Многопрофилната болница за активно лечение. Безпрецедентната мярка се наложила, тъй като трябвало спешно да бъде разпитан младеж, който бил хооспитализиран след побой в свиленградско нощно заведение.

„Връщат 9 деца от дом „Асен Златаров“ в семействата“ – друго заглавие от първа страница на ежедневника. Брат и сестра от Дом „Асен Златаров“ ще бъдат настанени в Комплекса за социални услуги в Крумовград. Двете деца са родом от тази община и след направените нови оценки за потребностите им, е преценено, че е по-целесъобразно да се отглеждат там.

„Десетки тийнейджъри сефтосаха хасковската пързалка“ – друга тема от страниците на „Новинар юг“.  До обяд вчера само единици ентусиасти на средна възраст сложиха кънките. След края на учебните часове обаче децата започнаха да прииждат към съоръжението в комплекс „Сптартак“. От ръководството на атракцията очакват тези дни групи от Димитровград и съседните населени места.

„Сдружение пак финансира студенти“
, пише още“Хасковска Марица“. Това е свиленградското гражданско сдружение „Заедно за Свиленград“. Стипендията е в размер на 600 лв. и се дава на двама студенти за една учебна година. Право на участие имат всички студенти от Свиленград, които учат редовна форма на обучение, не работят по постоянен трудов договор и имат успех от предходната учебна година над 4,00.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button