Преса

Вестниците на 08.12.2011: Леко ранен замота дело с 6 трупа, Меката на нелегалните цигари „Република“

ПресаТемата за отложеното дело за трагедията в Симеоновград е обща за двата хасковски ежедневника. „Отложиха за догодина делото за черния Великден“ и „Леко ранен замота дело с 6 трупа“ са заглавията на първите страници на вестниците. Причина за отлагането е отказа на съда да конституира единия от пострадалите Милен Димов като частен обвинител. Подсъдими по делото са 23-годишният Данаил Георгиев и 19-годишният му братовчед Живко Желев. Те са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, предизвикана след употреба на алкохол. Ако то бъде доказано пред Темида, двамата ще лежат в затвора от 5 до 15 години.

Темата за побоя в центъра на Хасково, който прати 15-годишен ученик в болница е също на първите страници на двата вестника.  „Синът ми Салиф е случайна жертва на по-възрастния побойник“, твърди майката през вестник „Новинар юг“. По думите й инцидентът е бил видян от класната ръководителка на Салиф, която по случайност излизала от отсрещната аптека. Жената моментално се намесила, за да предотврати боя и извикала Бърза помощ.

„Официално: Най-много контрабандни цигари се пушат в Хасково“ – водещото заглавие на „Хасковска Марица“ днес. Според проучване, поръчан от пет от големите тютюневи компании Хасково е първенец по потребление на контрабандни цигари. Меката на нелегалните папироси „Република“ захранвала 59 % от пушачите. На второ място е Свиленград, където 45% от пушачите купуват безмитни папироси.

„Харманли с два пъти повече боклук от другите“ – водещата тема на „Новинар юг“. Общината депонирала 9202 тона през 2011-а, Свиленград, Тополовград, Стамболово и Маджарово – общо 3863 тона. През тази година общините Симеоновград и Любимец не са возили отпадъци на регионалното сметище. Данните са изнесени на общо събрание на Регионалното сдружение на общините. На сбирката е взето решение да се запази досегашната цена от 17,50 лева за обработка на тон отпадъци.

„Gaudeamus Igitur“ звучи отново в Медицинския колеж“ – под това заглавие вестникът пише за 89 първокурсници – бъдещи акушерки и медицински сестри, които получиха  вчера персонални поздравителни грамоти по случай 8 декември от МГЕРБ – Хасково. Те им бяха връчени на специално тържество във филиала на Тракийския университет от общинския съветник Евгения Ангелова.

„От 30 до 79 лв.за новогодишен куверт“
– друга тема от първа страница на ежедневника. Цените са като миналогодишните, немислимо е да ги вдигаме, коментираха собственици на ресторанти. Заведенията ще са пълни.

„Четирима ученици с щатски стипендии“
– добрата новина съобщава „Новинар юг“. Това са Борис Костадинов, Георги Арнаудов и Михаела Панайотова от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Константин Милчев от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Те са  са отличени в сферата на чуждите езици, хуманитарните науки и на изкуството. Ще вземат по 75 лева в продължение на 10 месеца. Финансовият стимул е от програмата „Стипендии в средното образование“ на американска фондация за България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button