Преса

Вестниците на 15.12.2011: Хлябът скоро 2 за лев, Косъм решава убийство

Вестниците в Хасково на 15.12.2011„Хлябът скоро 2 за лев“ и „Хлябът пак поевтиня, стигна 65 стотинки“ – темата с намалената цена на хляба е водеща и за двата хасковски ежедневника. Ценови панаир се разигра вчера рано сутринта по магазините в Хасково и Харманли, след като най – големият производител в региона свали цената на хляба с 10 ст. На пласьорите на останалите не им останало нищо друго освен и те да продават хляба по – евтино, пише „Хасковска Марица“. Хляб на една от най-ниските за страната цени може да се купи в Хасково от вчера, допълва „Новинар Юг“. По мнението на хора от бранша хлябът в Хасково вече се продава под реалната си себестойност.

„Косъм решава убийство в Корен“ – заглавие над главата на „Новинар Юг“. ДНК експертиза, продължила 6 месеца, се превръща в основно доказателство на прокуратурата срещу 30-годишния Младен Младенов от село Корен, обвинен в изнасилването и убийството на 78-годишната Милка Стефанова. ДНК анализът на косъм от жертвата, който бил намерен в бельото на обвинения, вече е готов.  Експертите били затруднени при изследването на откритата кръв по дрехите на Младен, защото се оказало, че той и бабата са с една и съща кръвна група. По тази причина и заради отнелата повече време ДНК експертиза разследването е удължавано два пъти.

„Как се оправя старо гробище с нова наредба?“ – темата е за новите изисквания към местата за вечен покой, на които не отговарят голяма част от гробищата. Нова наредба на здравното министерство цели да стегне инфраструктурата на гробищните паркове. Оказва се, че министерството прокарва нови изисквания, които не могат да се приложат в голяма част от гробищните паркове в областта.

„Двата квадрата в Хасково – евтини“ – продължение по темата с гробищата. Вечното ползване на единичен гроб под Ямача е между 40 и 60 лева, в София стига до 600, сравнява вестникът.

„Лекарските грешки – много ропот, малко сигнали“ – прокуратурата разследва смърт на 50-годишен ивайловградчанин, анестезиолог е последният медик, изправян на съд в региона. Общирният материал е посветен на актуалната напоследък тема със смъртните случаи на пациенти в болниците.

„Общината се опитва да шитне незаконно имот“ – темата е от „Хасковска Марица“ и е посветена на внесеното в Общински съвет предложение за намаляване на цената на паркинга зад комплекс „21 век“, който е приет от съда като обезпечение по дълга на кметството към „Евро път“.

„Столична компания стопира поръчка за 12 милиона лева“. „Либърти фуд сървисис“ е подала жалба срещу обявената от кмета на Хасково Георги Иванов процедура за избор на фирма, която да извършва доставката на храни в общинските, социални и здравни заведение. Това става ясно от справка в Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/. Столичното дружество е атакувало условията на обществената поръчка, които според техните юристи привилегироват определени участници. Жалбата е депозирана в КЗК на 6 декември, а от 12-и е започнало производство по нея. Очаква се в едномесечен срок антимонополният орган да се произнесе по казуса. Това от своя страна, ще забави процедурата, чиято прогнозна стойност е 12 млн.лв.

„Вдигат келтско селище край Сакарци“ – искане за закупуване на 4,5 дка земя край тополовградското село Сакарци е изпратено до общината от създаденото преди 2 години сдружение „Келтско наследство“. Председателят му Сурен Израелитян и още 28 членове на дружеството са се заели със задачата да изградят действащо туристическо селище, близо до откритите находки от живелите тук племена между Тополовград и село Хлябово.

„Баните с коледна украса след 22 години“, пише „Хасковска Марица“. За пръв път от 22 години насам в Минерални бани ще грейне коледна светлина. От вчера с разноцветни лампички и звезди се кичат стълбовете по централната улица, украса ще има още пред църквата както и в централната част на курортното селище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button