Преса

Преглед на печата – 19 януари

„Новинар Юг”: „Първи братовчед насили 15- годишна”– челно информира за това изданието и допълва, непълнолетната симеоновградчанка била набутана в такси и откарана в димитровградския квартал „Изгрев”.

„Акт 16 до 50 пъти по- скъп” – водещата тема в броя на „Новинар”. Документът, струващ 100 лева сега, може да стигне до 5000 в зависимост от разгърнатата застроена площ на сградата. Това предвижда предложение за промяна в Наредбата за местните налози, което съветниците ще грасуват след седмица.

„Слепите в безизходица. Няма ТЕЛК- няма пенсия”
– четем на първа страница във вестника, който уточнява, че десетки с очни заболявания 5-и месец не могат да бъдат освидетелствани, защото няма специалисти за сформиране на експертна комисия.

Пак по здравната тема: „Свиха 2 глюкомера за 600 лв. от диабетиците.” Болните остават без тест- ленти до март. Апаратите изчезнали от офиса на организацията, но не са сигнализирали в полицията.

„Пенсионери: 200 лева не стигат” – с това заглавие „Новинар Юг” отразява протеста на стотина възрастни хора срещу ниските си доходи, състоял се вчера на площада.

„Нови такси оскъпяват строителството”
– заглавие което ни посреща на първа страница на вестик „Хасковска Марица”. Под него изданието уточнява- 5 до 10 пъти скачат цените за техническите услуги в общината.

Водещата тема в „Марица”: „Инвалиди скачат срещу наредба на Масларова”. За да получат месечните си помощи трябвало да представят диагнози преведени от латински на български език. Само срещу български дават по 8 лева помощ.

„Две фирми от областта в черната книга на КНСБ” – четем отново на първа. И двете фирми са били проверени миналата година, а обстановката е шокирала синдикати и служители на Инспекция по труда. Проверките продължават и тази година, най- много са неуредиците в шивашките фирми.

„Иманяри разкопават тракийска гробница” – информира „Марица”. Според полицията няма улики, за да се изправят на съд заподозрените в разкопаването на възвишение край ивайловградкското село Черничино.

„От 1 до 100- годишни записват в неделно училище”. Светото училище се намира в църковната обител на „СВ. Атанасий”. Там, пише „Хасковска Марица”, преди повече от 170 години е било първото килийно школо на Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button