Преса

Преглед на печата – 21 февруари

Преса „Новинар Юг”: „РИОКОЗ пуска незаконна аптека” – в челото си изданието уточнява, че „Живакова” на пл. „Общински” работи без задължителните строителни разрешителни.

„Изкупуват млякото с 20 на сто по- евтино”– водещата тема в „Новинар”. Под нея вестникът уточнява, че от началото на месеца цената се сринала от 50 на 40 стотинки на литър, производителите готвят протести.

„5 млн. евро за нови улици в Хасково”
– пише изданието и цитира градоначалникът на Хасково. Според Георги Иванов до есента няма да остане непипнат сокак.

„Прокурор иска ТВУ за невръстен убиец” – съобщава „Новинар”. Наказателното производство срещу Асен Андреев е прекратено, защото като малолетен не може да бъде осъден.

„Вкарват дипломите в регистър” – четем още в „Новинар Юг”. В националният справочник ще влязат всички класни стаи, настилки на спортни игрища, догувори и училищна документация.

„Бият братовчедка на звезда от „Левски” в центъра” – челно информира за това вестник „Хасковска Марица” и допълва: Шумен скандал, спретнаха две групи тийнейджъри в центъра на Хасково. Само бързата намеса на полицията попречи конфликтът да не прерасне в бой.

Водещото в броя на „Марица”: „Почват тотални ремонти по хасковските улици”. След обсъждането на общинския бюджет изданието извежда още един акцент- пенсионерските карти за транспорт- поименни и с ЕГН заради злоупотреби.

„5107 жилищни имоти декларирани през 2006-а”– заглавие от втора страница на вестника. Декларациите са за новопосторени имоти, придобити от покупко- продажба или дарение. Обработените от „Общински приходи” декларации за МПС-та са 7626.

„Инспектори емват задръстен тротоар”– пише „Хасковска Марица”. Строителни отпадъци са задръстили тротоара на улица „Пролетарска”. „Аман от кал и камъни”, заявяват пред изданието живеещи на улицата.

„Отварят клубове на инвалиди в региона”– последното заглавие на което се спираме от проичта на „Марица”. Новите клубове ще бъдат в Минерални бани, Стамболово и Маджарово. В симеоновградския предстои ремонт.

„Брутните заплати в „Неохим” средно с 25 на сто по- високи” – водещото заглавие, което ни посреща от първа страница на регионалният седмичник „Тракия XXI век”. Компанията насочва фирмената си политика към плавно и стабилно повишаване на доходите на служителите, четемо ще в дописката.

„Ще строи ли „Билла” в Димитровград?” – се пита от страниците си и вестник „Тракия”. Слуховете за провала обаче били безпочвени. Най- късно в началото на март фирмата ще внесе в общината проект за изграждането на хипермаркета.

„Нео- Титан” слага цветни контейнери за разделно събиране на отпадъците” – четем на страница „Еко” в седмичникът. Представители на фирмата по чистотата ще проведат поредица разяснителни срещи с жителите на общината.

„Скейт парк за екстремни спортове искат от кмета”
– пише още „Тракия XXI век” и допълва: 150 привърженици предлагат в писмо спортното съоръжение да е на терена около бившия детски басейн в парк „Марица”.

И последното заглавие от прегледа на печата днес: „Излъчиха новата Мис Димитровград”. 15- членно авторитетно жури за миг не се поколебало да посочи за носителка на короната 16- годишната Виктория Лазарова. Фурор предизвикали и гостите на церемонията дуото Софи Маринова и Устата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button