Преса

Преглед на печата – 2 март

Преса Новинар юг: Петканов накоктейлен, ВАС фъфли за ХАС. Под това кодирано заглавие вестникът разказва за вчерашното посещение на висши магистрати в областния ни град. Правосъдният министър Георги Петканов се опита да се направи на Иван Славков- Батето като взе микрофона на репортерката от телевизия “Рекординг”. Квотният шеф на правосъдната система дойде заедно с председателя на Върховния касационен съд Константин Пенчев и Иван Гриторов след коктейл в Гълъбово. Заради пристигането им улица “Враня” бе лъсната и измита за пръв път от 20 години.  

200 лева акт за запалена гума. Нови драстични мерки срещу нарушителите на общинската наредба за чистотата предвижда тукашната кметска администрация. От докладната записка ставало ясно, че за варене на традиционните нашенски компоти няма да се налагат глоби, пише още дописката от първа страница.

Одрусват “Гален” със 70 бона. Комисията за защита на конкуренцията глоби хасковската аптечна верига заради обявеното намаление от 16 процента.

Пускат нощна стража срещу незаконните строежи, научаваме още от вестника. За целта ще бъдат назначавани още контрольори в общинска администрация. Предложението е за 19 души, като решението може да влезе в сила още от 2 април. 

Откриха музикална стая в дом “Марина”. Куклената актриса Силвия Предова изнесе спектакъл за откриването на кабинета.

Полиция и РИОКОЗ ровят за хранителни добавки. Фитнесзалите, в които се предлагат хранителни добавки ще бъдат инспектирани. Ще се проверява дали те са на отделен щанд или се предлагат незаконно. Няма да бъдат проверявани обаче аптеките, акцентира се в материала.

В Хасковска Марица водеща е здравна информация.

Само бебета и 12- годишни с ваксина срещу заушка. Родените между 1982- ра и 1990-а са най- застрашени от заболяването, предупреждават лекарите. Броят на регистрираните със заушка в региона бавно, но сигурно нараства, пише в уводната статия.

ЕСГРАОН реже борчлии на общината. От понеделник спира издаването на документи на граждани с непогасени местни данъци и такси. Така например роднини на починал човек няма да могат да вземат необходимото им удостоверение за наследници, ако дължат данъци на общината. Само за вчерашния ден в хазната са постъпили 40 хиляди лева.

Министър Петканов уреди Административния съд. Трима висши магистрати потушават квартирния скандал в хасковската Темида.

53 717 тона млечна квота иска областта. Количеството е с 4 хиляди тона повече от миналата година, коментират от областната дирекция “Земеделие и гори”. Завления за индивидуални квоти там са подали 5 366 производители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button