Преса

Преглед на печата – 11 май

Преса Новинар юг: Турчин шофира пиян, вземат му паспорта. 44- годишният Айхан Сюзен стои от една седмица в Свиленград и не може да се прибере в родината си. Причаната е, че паспортът му е отнет от полицията заради шофиране след злоупотреба с алкохол. При извършената на 4 май проверка в кръвта на турчина е установено наличие на 2, 03 промила алкохол. По случая му е образувано полицейско дознание.  

Свидетелят Колев: Искаха да лъжа за убийство. Призован за разпит затворник заяви вчера в съда, че бил подтикван да лъжествидетелства при разследването на убийството на 18- годишния Сашко Дойчев. Подсъдим по случая е Георги Караджов- бивш приятел на Таня Паунова, майка на момчето.

Проститутка видяла убийството и грабежа. Това заглавие допълва два кадъра в цял ръст на нелицеприятни мъже. Димитър Ангелов с 6 осъждания и Паньо Илиев с 13 присъди. Най- тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” им бе постановена заради побой и грабеж на възрастен димитровградчанин. Наред с това Паньо е уличен и като извършител на убийство на 56- годишният Тончо Михайлов. Според източници на вестника проситутираща жена е станала свидетел на побой над възрастния мъж, който по- късно издъхна.

ДАИ е мафия скачат шофьори на втора страница в черно- бялото издание. Около 20 таксиджии се събраха вчера на площад “Свилена” в Свиленград, за да протестират срещу условията на работа. Служителите на Държавна автомобилна инспекция се заяждали с шофьорите и ги глобявали неправомерно. Конкретен повод за митинга е наложената санкция от хиляда лева на таксиджията Здравко Петров. Той бил хванат на гръцката граница да вози пътници в нарушение на правилата. Таксиметровите шофьори твърдят, че нарушение е нямало, тъй като надписът “Такси” е бил закрит и на предното стъкло е била поставена табелка “Не работи”.

Репортерите пречели на лечебната дейност. Имам подадени жалби от началниците на хирургичното, ортопедичното и други отделения, в които се казва, че журналистите пречат на лечебната дейност, обяснява шефът на болницата доктор Димитър Шопов. Репортерът Яна Колева е настояла да види жалбите, но въпреки упорството й, Шопов е отказал да ги покаже.

Цяла страница с четиво за фолкфурията Петра има в петъчния Новинар юг, а от спортната страница научаваме, че 18- годишен халф ще подписва с футболния отбор на Хасково. В същото време харманлийската звезда Ива Тонева отново е рекордьорка със златно отличие на 800 метра в леката атлетика.

Най- важното за Хасковска Марица днес е литературната интрепретация на романа “Време разделно”. Антибългарски роман бил той според Благовеста Касабова, заместник главен редактор на вестник “Нов пулс”. Анализът си тя предложи на ученици от училище “Васил Левски” и обясни, че причина да възприеам така книгата е описанието на това как православен свещенник повежда три села християни да се помохамеданчат. Това  противоречи на историческата истина, обяснява още литераторката.

Майка открива шепа червеи в храната на детето си. Белите гадинки изпълзели от порция пиле със зеле, купени от столовата на училище “Иван Рилски”. Родителката веднага алармирала РИОКОЗ, от където светкавично извършили проверка. Изключително агресивно посрещнал инспекторите управителят на стола Валентин Вангелов, пишат вестникарите и допълват, че вчерашният инцидент е пореден в досието му, като шеф на един от най- проблемните обекти в региона.

Запорират имущество за 3,7 милиона лева на борчлии
. Санкцията е само за първите 3 месеца на годината и касае неплатеилите навреме данъци и осигуровки.

Секат опасни тополи край реката. 70 дървета ще бъдат премахнати, а фирмата- изпълнител на поръчката за сечта е “Екопрогрес”.

250 хиляди лева за център за социални услуги  печели община Ивайловград. Финансирането е от Социално- инвестиционния фонд, а с парите се предвижда да бъде направена реконструкция на общинска сграда в Център за социални услуги.

Четат ли книги хората днес любопитства фоноанкетата на Хасковска Марица, а въпросът е свързан с днешния празник на библиотекарите 11 май. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button