Преса

Преглед на печата – 12 май

Преса „Христо Йовов купи завод „Сакар”– челно съобщава за това вестник „Хасковска Марица” и допълва, че националът поема пасива на дружеството, вдига заплатите с 30%.  

„58 лв. наем оставиха село без лекар”– водещата тема в „Марица”. Вече повече от година 800 души от хасковското село Клокотница са без личен лекар. Здравната служба била запечатана през 2006 година, след като за нея е сложен наем. От тогава д-р Миглена Андровска- джипи на част от хората е напуснала. Хората я търсят във Втора поликлиника в Хасково.

„Хасково табак”= 25 млн. лв.” Такава е оценката на активите на дружеството в ликвидация според дописка във вестника.

В съседство ни посреща заглавието „EVN погва крадци на ток”. От електрическото дружество сформират специални групи, които да извършват внезапни проверки на електромерите и отчитането им от страна на инкасаторите. Досега в 9 на сто от 1800 проверки са констатирани нарушения. Следствие на това са начислени 3,7 млн kwh.

„Румсървиз-Кондоми, виагра и храна разнасят таксиджии за 3 лв.” – за това информира от втората си страница вестник „Марица”. Понякога се налагало таксиджиите да гадаят за предпочитанията на клиентите си. Не винаги имало пици и печени пилета в 4 часа сутринта.

„Хванаха шофьор с 3,14 промила, спи в ареста 20 часа”
. По случая изданието разказва, че 47- годишния свиленградчанин бил забелязан от гранични полицаи, които сигнализирали на колегите си за трактор в канавка. Въпросният шофьор, фъфлейки обяснил на униформените, че загубил контрол над селскостопанската машина и затова тя тръгнала към канавката.

И още няколко заглавия от съботния брой на „Хасковска Марица”:

„Слаба зърнена реколта заради сушата. Едва 18 л. на кв. м. са падналите през април валежи, което е значително под необходимото.”

„Софиянци изкупиха село Маточина. Масовото купуване на къщи в свиленградско е факт след реконструкция на средновековната кула Букелон.”

„Велко Кънев закрива театрален фест. Постановката „Даскал” ще закрие утре фестивала в Тополовград.” 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button