Преса

Преглед на печата – 24 юли

Преса Новинар юг: Новите линейки без дефибрилатори. Петте нови спешни коли, отпуснати от здравното министерство за местните филиали на Бърза помощ, не са оборудвани с дефибрилатори и аспиратори за изкуствена вентилация. Уредите възстановяват сърдечната дейност и са задължителни за всяка линейка. Най- големият проблем е с кадрите, не с апаратурата, коментира въпроса пред вестника шефката на спешна медицинска помощ доктор Петя Радева. Сега в областния град работят шестима доктори, две лекарки са в майчинство. Няма желаещи специалисти да работят тук, допълва още Радева.  

Вчера температурен рекорд, днес- нов. С 41,5 градуса вчера бе счупен температурният рекорд на този ден от 1934 година. Прогнозата на метеоролозите за днес е за продължаващо повишение на температурите и то с 2- 3 градуса.

30 в огнен капан край Изворово
. Групичката пожарникари, сред които и фоторепортерът на БТА Ники Матанов, са били заобиколени от огнен капан в продължение на близо час и половина. Обгазен пожарникар бе докаран в хасковската Бърза помощ. Ил- 76 изписа 80 тона гасителан течност. Летателният апарат е базиран на летище “Крумово”.

Закопчаха пастир за големите пожари. Атанас Атанасов е името на 50- годишният пушач, който хвърлил незагасен фас и с това предизвикал бедствие в свиленградските села Васково, Оряхово, Момково и Младеново.

Трима целят с камъни екип на “Дискавъри”. Димитровградчанин и двама от село Старнско бяха арестувани за нападение над екип на телевизията. Инцидентът е станал на пътя Димитровград- Стара Загора до село Ястребово. Пред изумения поглед на австралийската продуцентка и четирима британци, от задминаваща ги кола започнали да целят с камъни и да размахват бухалки. Според Новинар юг, най –вероятно бабаитите са дебнели други хора и са нападнали чуждестранните журналисти по грешка.

Темата е водеща аз другият ежедневник Хасковска Марица.

Бият с камъни и бухалки екип на Дискавъри.
В ареста са димитровградчанин и двама мъже от село Странско. Те извършили нападението на пътя около 22 часа в неделя, а превозното средство, с което догонили микробусите на телевизията, изненадал допълнително колегите с това, че е някаква неустановена марка и модел.

Огнен обръч стегна 12 души край Изворово, измъкват се по чудо.

Пастир подпалвач арестуван, призна си.

В Изворово колабира пожарникар.

56- годишен също пострада в пожарите.

Министър Масларова обеща пари за пъдарите.

ВиК носи вода за пострадалите. Така в заглавия са изведени акцентите от огненото бедствие в Харманли.

Обраха Ивайловградска лечебница. Общинската ветеринарна лечебница е била обрана в неделя вечерта. Задигнати са 80 лева.

Таланти от МПГ “Иван Вазов” на състезание в Хонгконг. Четирима възпитаници на димитровградското училище заминават на международната надпревара, която по ниво не отстъпва на международните олимпиади. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button