Преса

Преглед на печата – 7 ноември

Преса“По-висок данък за лъскави коли”, съобщава от челната си страница днешният “Новинар Юг”. Както е известно, от следващата година налогът за автомобили ще се определя от общинските съвети по места. Иначе останалите местни данъци най-вероятно няма да се повишат, прогнозира пред вестника новоизбраният кмет на Хасково Георги Иванов. 

“Инвалидите колкото цял Любимец” е друго водещо заглавие в днешния новинарски брой. Тенденцията хората с увреждания да се увеличават продължава, тревожно информира вестникът и уточнява, че броят на инвалидите, регистрирани в Областната агенция “Социално подпомагане”, е 12 393.

“В и К” изгуби 298 бона за 5 месеца от скъпия ток”, е друго от водещите заглавия в “Новинар Юг”. От първи юли 20-процентното увеличение на електроенергията удря и по водното дружество”, допълва изданието.

Други по-важни заглавия от новия брой на вестника: “Близо 12 милиона евро за връзка с Гърция”, съобщава кореспондентът на “Новинар” в Свиленград. Има се предвид изграждането на новия четирилентов път от ГКПП Капитан Петко войвода до автомагистрала “Марица”.

И още: “34 градини и училища осигурени за зимата” – това е информация от Димитровград. Изданието цитира заместник-кмета Олег Филев, според когото всички учебни заведения в града имат резерви на гориво за зимния отоплителен сезон още от миналата година.

“Свалят порноклип на хартия”, тръби от новите си страници “Хасковска Марица”. В случая става въпрос за 38-секунден видеоклип с непълнолетна, разпространен с MMS. Вчера Хасковският съд е назначил нова експертиза по делото срещу обвиняемия Иван Богоев.

“Багери захапаха боклука в реката”, информира още “Хасковска Марица”. И уточнява, че отлаганото дълго време почистване на река Хасковска покрай старите каменни стени в участък “Изток” вече е започнало.

“Очно отделение пълно, разкриват още легла”, четем на страниците на днешния брой. Заети са всички 15 легла в стационара, дори е разкрито още едно допълнително, уточнява още изданието.

“Гимназията по туризъм със стажанти за Валенсия”, “Оспорват вота за съветници в Свиленград”, “Хващат 23-годишен димитровградчанин с доза дрога”, “Откриха нов вид прилеп”, това са само част от заглавията, които си струва да прочетете в днешния брой на вестник “Хасковска Марица”. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button