Преса

Преглед на печата – 1 август

ПресаХасково само с 2 линейки, челно съобщава “Новинар юг”. 116 хиляди души в общината от днес остават само с два спешни екипа към Бърза помощ. Третият ще дежури нонстоп по международен път Е-80 до КПП при село Подкрепа. Инициативата ще продължи през целия летен сезон за оказване на помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Свещеник учи деца на джудо, е озаглавена водещата публикация. Отец Здравослав от Ивайловград преподава и вероучение на над 100 ученици от общината. Преди да стане свещеник, отец Здравослав усилено е тренирал джудо. От няколко години той съчетава проповедта и учителството със занимания по любимия си спорт.

3 дни маратон по коран в Хасково, информира следващата дописка. От днес започва тридневно национално състезание по четене и рецитиране на коран в областния град. Предварително в града беше проведен семинар за преподавателите. В региона те организират 33 летни курса по коран за деца.

Метлата в КАТ продължава
, е голямото заглавие от трета страница. Изгониха от канала човек на дисциплинарно уволнения Румен Георгиев.

Другите акценти в броя днес: В Димитровград закриват 2 ясли, чакат 160000 лева. Не пуснаха от ареста наркоземеделците. Под заглавие “Не може общината да помага на АД”, “Новинар юг” цитира председателя на Общински съвет-Хасково Делян Делчев който казва, че при него няма постъпило искане за извънредно заседание за търсене на изход от кризата в местния футбол.

9 дни тържества за Деня на Хасково, е водещата тема в “Хасковска Марица”. Брейк фестивал и латинофиеста с танцьори от Пуерто Рико предвижда програмата.

Край на сухия режим за 1560 семейства-друг акцент от първа страница на вестника. Нов хидрофор решава 20-годишните проблеми с безводието във Възраждане.

“12 шахти зеят по булевард “България” и “Фекалии пълнят дворове в “Бадема”, констатират следващите дописки.

Местят ранените гастарбайтери в Пловдив, пише още “Хасковска Марица”. Чужденците пострадаха при жестока катастрофа в сряда на детелината край село Узунджово.

И още от заглавията в “Хасковска Марица”: Намериха трупа на 16-годишния Димо Панайотов, който потъна в река Марица в началото на седмицата. 400 червени от Хасково на Бузлуджа. С автошествие по централните улици на Хасково вчера атакисти поискаха предсрочни избори

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button