Преса

Преглед на печата – 14 август

Преса„Днес потретват Златева”, е водещото заглавие в новия брой на „Новинар Юг”. Допълнението в дописката е с въпросителна и гласи: „Дали по познатия сценарий МОН ще назначи и сетне ще уволни регионалната просветна шефка?”. 

„Обратен завой уби шофьор”, е другото чело от първа страница. В жестока катастрофа загива 44-годишният димитровградчанин Делчо Митков. Още петима ранени в трагичния челен сблъсък между опел и форд.

„Свиленград остава без острови”, това заглавие, придружено със снимка, е също от челната страница на вестника. За първи път от 30 години чистят коритото на Марица от натрупаните пясъчни наноси.

„Хасково ремонтира школа и забавачки за над 2 млн. лв.”, пише още „Новинар”.Общината финансира обновяването с държавната компенсация за закритите 7 училища.

„300 пътни знака подменят в Хасково”, четем още в броя днес. В общинската строителна програма за 2008 година броят на улиците, които ще се преасфалтират в града, е 80.

„Спасиха 40 дка гора от изпепеляване”, е друга от дописките във вестника. Пожарът край свиленградското село Райкова могила е лумнал около 13,00 часа, един час по-късно е бил овладян.

„Наши туристи блокирани на границата”, съобщава „Хасковска Марица” във водещото си заглавие. Към него има и две подзаглавия: „Кошмар! Държаха ни три часа на слънце, оплакаха се завръщащи се от Турция” и „Работим на максимални обороти, няма проблеми, твърдят от Гранична полиция”.

„Задържат джип след сигнал за подкуп в КАТ” – също информация от първа страница. Криминалисти откриха краден фолксфаген на канала в пътна полиция, допълва изданието

„60 евро квадратният метър край Хасково”, съобщава още „Марица”. Към имотите има траен интерес, което доведе до поскъпване, особено на тези на първа линия и със сменен статут на земя, цитира вестникът Агенцията за недвижими имоти.

„Записват първолаци по домовете”, пише още изданието. В кварталите „Република” и „Възраждане” записват първолаци в хасковското основно училище „Никола Вапцаров”.

„Старият мост става пешеходна зона”, е дописката с адрес Свиленград. Това ще се случи, след като бъде завършен околовръстен път, свързващ стария с новия мост.

„50 на сто по-високи добиви при слънчогледа”, „Даряват дрехи на социален дом”, „Танцьори на почивка в Добринище” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button