Преса

Преглед на печата – 12 септември

Преса„Карготерминал става Узунджово”, пише в днешния си брой „Новинар Юг”. Община Хасково иска от трима министри безвъзмездно прехвърляне на собствеността на бившето военно летище. 

„Комисията „Кушлев” иска 236 бона от харманлиец”, е друго от заглавията от първа страница. Граждански иск за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин, на обща стойност 236 093 лв., от харманлиеца Ангел Трендафилов, е внесла в Хасковския окръжен съд комисията „Кушлев”.

„Британчета учат в Хлябово”, е челото от втора страница. В Образователния инспекторат впечатлени от европейската практика заклетите повтарачи да минават служебно в по-горен клас.

„3 патрулки усмиряват със стрелба меле”, е водещото от криминалната хроника. Побойниците, сред които е и млада жена, трошат полицейска радиостанция в Димитровград. Ще ги съдят за тежко хулиганство, допълва вестникът.

„Полицаи дебнат шофьори джигити край училищата”
, четем още на новинарските страници. Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, започна от вчера, цитира изданието регионалния пресцентър на МВР.

И още едно заглавие от днешния брой: „Селските кметове с 505 лв. заплата”. По толкова ще получават месечно кметовете на селата от Общината, става ясно от докладна на кмета Георги Иванов до Общинския съвет.

„Търсят място за двойкаджия, минал служебно в Испания”, е водещото заглавие в „Хасковска Марица”. Очакват се още заплетени казуси с прибиращи се от чужбина наши ученици.

Продължаваме със заглавията от първа страница: „Поправят пътища с европари”, е дописката с адрес Маджарово. Рехабилитация на два четвъртокласни пътя и ремонт на уличната мрежа по Програмата за развитие на селските райони планират в Общината.

„Подпомагат даровити деца” – информация от Димитровград. До 19 септември директорите на училища в града трябва да дадат предложения за инициативи, включени в програма за подпомагане на даровити деца.

„В основно училище „Христо Смирненски” почват годината с нови униформи”, пише „Марица”. Възпитаниците му ще ги получат за първия учебен ден, докато в по-голяма част от останалите школа още текат конкурси за модели и фирми-изпълнители.

„Малчугани в надпревара за „Бързи, смели, сръчни”, информира изданието. Децата от подготвителните групи на дом „Надежда” ще посещават през тази година детските градини целодневно.

„Започва акция на КАТ”, „Вдигат паметна плоча на избитите през 1913 година”, „Влак на културата в Свиленград” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button