Преса

Преглед на печата – 23 септември

Преса„Новинар Юг”: „Свиха диаманти от бившия на Емилия”- челно информира изданието и допълва: Апаши отмъкнаха още 10000 лв. и 3 гривни със сребърен обков от къщата на Краси Бойса. 

„ДПС: Мъртви души в селски школа”– водеща тема в броя на „Новинар”. Това е невъзможно, системата не позволява такова нещо, контрира шефката на образователната комисия в ОбС-Хасково Пенка Георгиева.

„Русенец изкатери 45 метра – сградата на димитровградското кметство за 2,20 минути”; „Стока за 100000 лева съсипа пожар на битака в Димитровград”; „В Свиленград: Сдружение отпуска стипендия на студенти”– четем на първа страница във вестника.

От втора „Новинар” информира: „Несебър приюти за 10 дни пенсионерите от Кенана”. Хората на министър Масларова подбрани според здравословното им състояние”, уточнява вестника.

„Общината брои 2461 лв. за квадрат от старата баня”– отбелязва изданието. 15 собственици ще получат обезщетение от 86 бона за дела си в малкия Бизнесцентър, реши хасковският местен парламент.

На страниците на „Новинар Юг” ще прочетем още: „Държавата ще решава за летището до Узунджово”; „Свиленград иска пари от ЕС за нова библиотека”; „20000 от Хасково „уволниха” кабинета”.

„Карат петокласници да купуват учебник по информатика”– водещо информира в броя си тази сутрин вестник „Хасковска Марица”. Помагалото не е в списъка на задължителните, сочи справка в МОН.

„За 6 месеца Хасково с придобивки за над 6 млн. лв.”– пише „Марица”. Приходите в общинската хазна минаха 33 млн. лв. за половин година, длъжниците висят с 1,5 млн. лв.

„Наши фирми в афера с ДДС”; „Компютрите на Капитан Андреево в Шенген”; „С тържества Хасково отбелязва век независимост”– четем още на първа страница във вестника.

„Осъдиха кмета на Харманли за клевета”– отбелязва на трета страница „Марица”. Михаил Лисков трябва да плати 3000 лв., страните обжалват пред окръжните магистрати.

„Идат тежки времена за дребните лозари”– прогнозата откриваме на 9 страница във вестника. Ниските цени и все по- малките количества, изкупувани от избите обезсмислят труда на стопаните. 40 ст. за кг мерло предлагат изкупвачите в областта. На много места прибирането на реколтата все още не е започнало – акцентите от репортажната страница.

В броя си „Хасковска Марица” пише още: „До дни приключват ремонта на ВЕЦ „Студен кладенец”; „8 музейни експозиции канят посетители в Регионалния исторически музей”; „Търсят мръвка и за Шекер Байрама”

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button