Преса

Преглед на печата – 15 ноември

Преса„Кой драсна клечката?”, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица”. Към него има и две подзаглавия: „Пожар изпепели архив на Данъчното ден след акция на ДАНС в НАП – Пловдив” и „Ексшеф във „Винпром” – Хасково замесен в аферата с ДДС за милиони. 

„Атакуват депото с 4 жалби в съда”, е друго от водещите заглавие в днешното издание. Възражения срещу комплексното разрешително внесоха областната управа, община Хасково, „ВиК” и ябълковци.

„Килия за съпрузи, пренасяли хероин”, е по-важното от криминалната хроника. Според неофициална информация на вестника полицията готви още един арест по разбития преди ден наркоканал.

„Арабски крал кани мюфтията в Мека”
, пише още „Марица”. Районният мюфтия Фаик Хаджимурад заминава с официална българска делегация на поклонение в Мека. Поканата е от краля на Саудитска Арабия Абдуллах по случай мюсюлманския празник Курбан Байрам.

„1,20 лв. спъват безработна за личен асистент”, е челото от втора страница. Харманлийката Анка Добрева чака до Нова година, за да падне под определения социален праг.

„Турски младежи плащат да учат български”, четем още на страниците на вестника. Чуждестранни студенти ще учат български в Хасковския учебен център към Тракийския университет в Стара Загора, за да могат да се запишат в български университети.

„800 евро за квадратен метър в центъра на Свиленград”
, е друга от дописките в броя днес. Толкова удари цената на зелено на общински имот в центъра на града.

И още една информация с адрес Свиленград: „Правят 9 декара паркинг в кв. „Изгрев”. Идеята на общинската управа е да се направи нов подробен устройствен план и старите корекоми в жилищния комплекс да бъдат преустроени в паркинг.

„Сателит следи рядка птица до Израел”, съобщава още изданието. За първи път в България хасковски любители на птиците проследиха пътя на млад царски орел от Сакар до Израел със сателитен предавател.

„Диабетици предлагат партньорство на Фуат Гювен”, „100 пенсионери в клуб „Света Марина” в село Малко градище”, „Земеделци учат за фермери в Симеоновград” – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица”.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button