Преса

Преглед на печата – 19 ноември

ПресаНовинар Юг: „Спряха курсовете за категория „А“, челно съобщава вестникът. Инструктори отказват да обучават заради противоречие между наредба на транспортното министерство и Закона за движение по пътищата. 

„Майка отказа да стане личен асистент на сина си“, е другото водещо заглавие. Докато Божидар е в Дневния център за деца с увреждания, мога да работя за по-висока заплата, казва Милена Колева. Детето й по рождение е с детска церебрална парализа.

„20 лв. за тон смет плаща Димитровград на Хасково“, пише в друга публикация, в която е поместено изказване на кмета Георги Иванов, който е категоричен, че няма да пусне камионите с боклук да минават през града.

„Съдят четирима за кражба на 20 т. метали от „Химмаш“, информира още вестника. Процесът срещу Юрий Симеонов задочен, казанлъчанинът духнал в чужбина.

„Емил Георгиев ще съди хасковския съд в Старсбург“
, четем още в Новинар Юг. Делото срещу България Георгиев ще заведе заради това, че бе признат за виновен, от районен и окръжен съд Хасково в това, че е наклеветил шефа на тукашната РИОКОЗ.

„Хасково иска 700 000 лв. от Димитровград за боклука“, това е водещото заглавие в Хасковска Марица. Пет пъти по-ниска цена за депониране на отпадъците предложи кметът Георги Иванов на колегата си Стефан Димитров.

Другата водеща дописка е насочена към вниманието на полицията – „Декодират крадени GSM-ми в центъра“. Навсякъде безотказно приемат апарати за декодиране без въпроси за произхода им. Няма механизъм за проследяване редовен ли е апаратът, признават запознати с закона, пише в дописката.

„Австрия разиграва хасковския съд“, четем в друга публикация. Австрийските власти продължават да разиграват местни магистрати по случая с асеновградчанина Айнур Иляз. Продължава да се бави екстрадицията на 42-годишния мъж заради неразбория на документи. Окръжният съд в Хасково отново не стигна до решение дали Иляз да бъде предаден на австрийските власт, защото оттам за пореден път не са изпратили необходимите документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button