Преса

Преглед на печата – 26 ноември

ПресаДимитровград мачка боклука с 1,5 млн. лв., информира днес в броя си „Новинар Юг“. Правят го, за да спестят транспортните разходи до гарвановското сметище, допълва вестникът. 

Осъдиха шефка на ДВСК, е другото чело от първа страница. Д-р Таня Василева от Свиленград и шофьорът Христо Трендафилов с условни наказания за поискан рушвет от 500 лв.

Делегираните бюджети свиха занималните, пише още „Новинар“. Родителите не били недоволни, че следобед се готвят само първолаците.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството развърза кесията за ромите в с. Брягово, четем още в броя днес. Обявиха обществена поръчка за втория етап от рехабилитацията на уличната мрежа в южния квартал.

Кметове на курс по земеделие, е дописката с адрес Димитровград. Кметовете на населени места в общината преминаха през еднодневно обучение на тема „Най-добрите практики на Гърция за развитие на земеделието в трансграничния район”.

Кучета-убийци сковаха в страх ул. „Балатон“, с това заглавие открива броя си днес „Хасковска Марица“. Тридесет кучета от породата питбул отглежда в двора на вилата си Валентин Симеонов. Пред вестника той обаче твърди, че кучетата му досега не са нападали никого и че бездомните песове са много по-опасни.

Другото челно заглавие в „Марица“ е с адрес Свиленград: Изданието цитира свиленградската лекарка Христина Баева, която твърди, че е отвлечена от местния бизнесмен Димитър Панайотов – Мотива заради смъртта на бебето на сестра му Милена Стоева. „Абсурд“, контрира вуйчото на починалото пеленаче.

Антон Малката Терца се самоуби от любовна мъка, е водещото от трета страница. 34-годишният хасковлия не могъл да преодолее раздялата с приятелката си.

Една икономическа информация: Лихвите по депозити хвърчат нагоре. Те продължават да растат и 9 на сто дават все повече банки.

Искат реални функции на съветите за развитие, е друга от дописките във вестника. Решенията на областните съвети за развитие да бъдат задължителни за административните структури. Това е едно от предложенията на хасковския съвет, което да залегне в новата нормативна уредба.

Жителите на с. Бряст искат временно изпълняващ длъжността кмет на селото, пише днес димитровградският седмичник „Тракия“. Градоначалникът Стефан Димитров от 20 ноември започна поредица от срещи в населените места в общината.

Димитровград одобрен за надпреварата на УНИЦЕФ „Община – приятел на детето“, четем още в „Тракия“. Програмата за закрила на подрастващите е част от акцентите, които проверяващите от организацията ще вземат под внимание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button