Преса

Преглед на печата – 16 февруари

ПресаПиян заспа на улицата, друг пиян го сгази, челно съобщава „Новинар юг“ днес. 33-годишният шофьор не усетил, че е минал през съселянина си от Жълти бряг.52-годишният пешеходец е загинал.

Стотици минати с лихвоточките, е темата на водещата публикация. На 21 май тази година изтича срокът за подаване на молба за получаване на парично обезщетение. В Закона за уреждане на правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове обаче липсва достатъчно информация за новите правила, по които ще се получават парите от лихвоточки.

Министър Данаилов гарантира близо милион за Александрово– друг акцент от първа страница на вестника. Ще предложим гробницата да влезе в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, обяви шефът на културното ведомство.

Хасково търси 2,5 милиона за аквапарк, пише още „Новинар юг“ днес. Над 88 милиона лева ще са необходими за реализирането на инвестиционната програма за 2009-а.

Другите акценти в понеделник: Кметът на Димитровград кани на кафе 81 от битака. Половин Хасково гледа Гришо-Надал в интернет. Никой не ще да е шеф на областното БСП. Ядем „смилянски“ боб от Киргизстан и Китай.

Яне Янев и Петър Мидов борят корупцията в пиано бар– челното заглавие на „Хасковска Марица“ днес. ДАНС проверява хасковски прокурор за далавери със спедиторска фирма, съобщава подзаглавие. Името на прокурора обаче не се споменава.

Кулишев сдава митниците заради Свиленград?– с въпросителна е следващата тема в броя. Началникът на Агенция Митници подал молба за пенсиониране, според добре осведомени източници. Официално ръководството на митниците пази мълчание по темата.

Откриват Дните на Хасково в Одрин, информира още „Хасковска Марица“. 50 живописни платна и 16 пластики отпътуваха вчера за Одрин, където ще бъде открита изложба на хасковските художници.

И още теми в днешното издание на вестника: Доган ще плати цялата сметка на прехода, е озаглавено интервю с Осман Октай. Уличната търговия на мляко хит. Троен празник в Ивайловград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button