Избори 2009

Йовчева: Хората са най-ценното в системата на образованието

Райна ЙовчеваНай-ценното в системата на образованието са хората, които работят в нея, каза на среща с директори на училища и детски градини в Хасково мажоритарният кандидат на Коалиция за България Райна Йовчева. Винаги съм смятала, че колегите са тези, които знаят най-добре от какво се нуждае българското образование и ще продължа да се вслушвам в техните думи, заяви Йовчева, която е започнала професионалното си развитие като учител.

През последните 4 години бе направено много за образованието, разбира се остава да се свърши още много, допълни Райна Йовчева. Знам, че заплатите са най-болната тема и, въпреки че бяха вдигнати почти два пъти, все още не са достатъчно високи, каза тя.

Директори на градини и училищаПрез 2007 година в образованието са вложени 171 милиона лева, а през тази година размерът на инвестициите е 263 милиона, съобщи мажоритарният кандидат. Според нея е нужно да се говори обаче не само за успехите, а и за грешките, за да можем да се поучим от тях.

Райна Йовчева определи делегираните бюджети като положителни, защото по този начин се дава самостоятелност на училищата. Дори и да има проблеми при провеждането на външното оценяване, то все пак има и своите позитиви, защото в края на годината учениците наваксват пропуските си, каза тя.

СрещатаРайна Йовчева съжалява, че въпреки усилията си не е успяла да организира широк форум с участието на министъра на образованието Даниел Вълчев в Хасково, на който да бъде обсъдена политиката на училищата при определяне на специалностите. Трябва да се обучават кадри, които да са полезни на бизнеса, убедена е Йовчева.

Не се срамувам от нищо в работата си като областен управител през изминалите 4 години и занапред ще продължа да се срещам с хората и да чувам техните проблеми, категорична е Райна Йовчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button