Избори 2009

Новите тръби на водопровода от Ябълково с доживотна гаранция

Откриване на водопроводаРеконструираният участък на напорния водопровод от помпена станция Ябълково до „Караман тепе“ бе официално открит днес от управителя на ВиК Хасково Атанас Бързев и областния управител и мажоритарен кандидат на Коалиция за България Райна Йовчева.

Подменените тръби са чугунени и са с доживотна гаранция. Диаметърът им е 700 милиметра, а дължината – 2 773 метра. Водопроводът осигурява вода на 40% от жителите на град Хасково и село Минерални бани. Стойността на проекта е над 4 милиона лева.

Атанас Бързев и Райна Йовчева„Това съоръжение е най-голямата инвестиция във ВиК сектора в хасковска област от 20 години насам и решава един основен за Хасково и Минерални бани проблем“, заяви Райна Йовчева.

„Редно е да отбележим, че най-голямо съдействие за осъществяването на този проект има именно Райна Йовчева“, каза инж. Бързев. Той допълни, че вторият етап на реконструкцията на водопровода от „Караман тепе“ до Хасково тепърва предстои. Търси се финансиране и за помпената станция.

„Най-голямата полза от реконструкцията на водопровода е, че ще се намалят разходите най-вече за електроенергия. Цената на водата няма да падне, но няма и да поскъпва с тези темпове“, бе категоричен директорът на водното дружество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button