Преса

Преглед на печата – 22 ноември

Преса„Искат главата на архитект заради Ставри Димитрово“, с това заглавие открива броя си „Хасковска Марица“. Става дума за Оксана Балабанова, главен архитект на Любимец. Според изказване на строителни министър Росен Плевнелиев, направено през уикенда, тя може да бъде наказана с глоба от 3 000 лева, заради незаконното строителство на язовир Ивайловград. Законът не позволява по-солидна санкция, пояснява вестникът и допълва, че Балабанова може и да бъде уволнена. Това обаче не може да стане с решение на министерството, а на местната управа.

„Кмет сменя крушки с дарение от жена си“ – заглавие от първа страница на вестника. Кметът на свиленградското село Костур Милуш Илиев подменил уличните осветителни тела с 410 лева намерени от съпругата му. Повече от шест месеца парите не били потърсени, въпреки излъчените съобщения по свиленградското радио, ето защо от общината ги дарили на селото.

„Безработен заложи пералня, за да ходи на курс“ – водещо заглавие от втора страница на Марица. Историята е на 40-годишен жител на димитровградското село Голямо Асеново, посещавал курс за помощник-строители, по проект към общината, финансиран от Агенцията по заетостта. Именно оттам обаче забавили плащанията и човекът се принудил да заложи пералнята си, за да си осигури пари за транспорт и дневни.

„Търсят началник на митницата с конкурс“ – тема от втора страница на изданието. Конкурсът за наследник на Стефан Марашев трябва да бъде обявен до дни. В момента най-голямата митница в страната се управлява от Георги Костадинов, припомня вестникът.

„Д-р Хаус не би могъл да работи в България, ние в САЩ – да“
– това твърди през вестника д-р Кирил Талалаев, джипи на селата Славяново и Болярски извор. Интервюто посветено на проблемите в здравеопазването е на страница 5.

„2 500 отрязани от топло“
– водещо заглавие от първа страница над ругото регионално издание „Новинар Юг“. 5 714 души в областта ще получат помощ за отопление през зимата.

„Хасковлия оглави прокуратурата в Димитровград“ – анонс със снимка над главата на вестника. Атанас Палхутев е новият районен прокурор на Димитровград, решиха от Висшия съдебен съвет. Конкурентът му за поста Маргарит Камбуров е оттеглил кандидатурата си.

„Земеделци захлебиха, купуват нови трактори“
– водещо заглавие от втора страница. Добрите изкупни цени на житото и слънчогледа пълнят касите на кооперациите, пояснява Новинар.

„Шофьор на 5 ракии се смля в тир“ – съобщава вестникът от криминалната си страница. 7 ранени и шест поломени автомобила е равносметката от 5 катастрофи станали в региона през уикенда. Три от шофьорите участници в инцидентите са били пияни.

„Цветанов не е пътник, Бойко си го пази“ – под това заглавие Новинар публикува интервю с бившия вътрешен министър Емануил Йорданов. Скандалът с Филчев ще се превърне в турски сериал. Не съм оптимист, че твърденията срещу него ще бъдат доказани, казва още Йорданов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button